Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


Субота, 20.04.2024, 03:19

12:41
Увага! Нові книги!

 

«Дорога в безсмертя : Дмитро Коряк»[Текст] : Спогади, фото, вірші (упорядник : Надія Гринь. - Полтава, Харків : Перша експериментальна друкарня, 2016.-160с.
 
 
Перша книга – реквієм, книга – спомин – Дмитрові Коряку, громадському активістові, бійцю полку «Азов», справжньому патріоту України, який загинув 11 лютого 2015 року від осколкових поранень під час штурму ворожого блокпосту поблизу Широкиного Донецької області, захищаючи територіальну цілісність і державний суверенітет України.До книги увійшли спогади командира Дмитра Коряка, побратимів по Майдану та АТО, мами, Тамари Олексіївни Коряк, хрещеної матері Дмитра, однокласників, однокурсників і викладачів Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка, в якому навчався юнак та багатьох інших близьких та небайдужих людей.
   Особлива частина книги – вірші Володимира Мирного, Надії Гринь, Зої Коваленко, Наталії Баклай та інших поетів, присвячені героям Майдану, загиблим в АТО, матерям, друзям, Україні…
 
 
Майдан і Ц ерква.-К.:Техніка, 2015.-656с.
 
Книга є наслідком моніторингу подій зими 2013-2014 рр. - Українського ЄвроМайдану чи Революції Гідності. Редакційний колектив – група вітчизняних академічних релігієзнавців з Інституту філософії імені Г.С.Сковороди НАН України (Людмила Филипович, Оксана Горкуша та Віта Титаренко) мала за мету відобразити цю подію як вона безпосередньо фіксувалась в інформаційному просторі та аналізі експертів в моменти її перебігу. Ключовими методологічними вимогами при цьому були ідеологічно-конфесійна незаангажованість та подійно-проблемна включеність, що сприяло адекватному відображенню предмету – релігії в її функціонуванні на Майдані і щодо нього. Значний обсяг поточних ілюстративних документів та експертних оцінок забезпечив багатогранність висвітлення. До збірки увійшли хронологія подій, офіційні документи Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, окремих релігійних об'єднань, звернення та заклики релігійних лідерів до народу і до влади, неофіційні висловлювання та коментарі звичайних віруючих та пасторів, експертні оцінки політиків, державних діячів та релігієзнавців. Усе це допомогло розкрити суть духовного Майдану, зміст Революції Гідності, показати роль релігії і Церкви в становленні громадянського суспільства та сучасних соціально-політичних процесах.
 
Горюнов,Антон. Золото нації. Ілюстрована історія боксу в Україні.-К.: Техніка, 2015.- 112с.

 
Книга присвячена видатним перемогам українських боксерів на освітніх чемпіонатах світу та Олімпаді. Видання широко ілюстроване. Серед них такі видатні боксери як Володимир Кличко, Василь Ломаченко, Олександр  Усик та ін.
Переглядів: 368 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Теги: надходження, нові надходження | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024