Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


П'ятниця, 19.04.2024, 03:42

16:27
Увага! Нова книга !
Шановні користувачі!
Пропонуємо  Вам переглянути книги, які нещодавно надійшли до Семенівської центральної районної бібліотеки.
             Випуск 2
 
Природничі науки
                                                    
            Тома, Л.В. Володимир Вернадський [Текст] / Л.В.Тома. – К.: Укрвидавполіграфія, 2012. – 128 с. – 20 грн.
     В історії науки важко уявити вченого, який би зробив так багато для людства, як Володимир Вернадський. Природознавець, філософ, основоположник генетичної мінералогії, біогеохімії, радіогеології, вчення про живу речовину; теорії ноосфери як якісно нового стану розвитку біосфери, він був «хрещеним батьком» багатьох науково-дослідних інститутів, музеїв, наукових шкіл, організатором і першим президентом Української академії наук, захисником академічних свобод, принципів демократії, справедливого розв’язання національного питання в Україні.
 
                                                        Історія. Історичні науки
              Грушевський М.С. Твори: У50т./ Редкол.: П. Сохань, І. Гирич та ін; Голов. Ред. П. Сохань.-Львів: Світ, 2002-
Т.13: Серія «Літературно-критичні та художні твори»  (1887-1924)/ упор. Г. Бурлака.-2012.-592с.
Останній з трьох томів серії «Літературно-критичні та художні твори» умістив завершені літературні тексти і фрагменти 1887—1924 років. Представлені оригінальні прозові й драматичні твори М. Грушевського, а також низка перекладів. Частина матеріалів публікується вперше.

Том 15: Серія "Рецензії та огляди" (1898-1904) / [упоряд.: В. Шульга, В. Тельвак ; передм. В. Тельвак]. - 2012. - XXIV, 550 с. : портр.)
15 том повного зібрання праць М.Грушевського продовжує серію «Рецензії та огляди» і містить рецензії, огляди та замітки вченого, опубліковані в «ЗНТШ» протягом 1898—1904 рр. Ці публікації стосуються проблем археології, антропології, етнографії, давньої історії слов’ян, українського середньовіччя і завдяки своїй жанровій специфіці є важливим джерелом визначення професійних орієнтирів історика та окреслюють коло завдань, які стояли перед українськими істориками наприкінці ХІХ — на початку ХХ ст.


 
Т.16; Серія «Рецензії та огляди(1905-1913»/ упоряд. М. Капраль, А. Фелонюк.-2012.-272с.
 
Шістнадцятий том  50-томного зібрання творів М.Грушевського продовжує серію «Рецензії та огляди» й охоплює період 1905—1913 рр. У томі вміщено 155 рецензій, 6 заміток та 1 огляд, опублікованих у «Записках Наукового товариства ім. Шевченка» та «Літературно-науковому віснику».
 
                          Петер Енглунд. Полтава. Розповідь про загибель однієї армії / П, Енглунд; Пер. зі шведськ.О.Сенюк, О. Буценка; худож.-оформлювач Б.П. Бублик – Х.: Фоліо, 2012.- 348c.
Останнім часом інтерес громадськості до Великої Північної війни та її вирішальної битви, яка відбулася біля Полтави 27 червня 1709 р., значно виріс. Загальна картина того, що сталося, добре відома. Але й до цього часу є певні, не до кінця з'ясовані моменти. Пітер Енглунд — один із найбільш популярних шведських істориків і письменників, майже всі книги якого стають бестселерами, намагається нам в цьому допомогти. Його книгу "Полтава. Історія загибелі однієї армії" вже перекладено англійською та російською мовами, а зараз, при активній підтримці Шведського інституту (Svenska Institutet) та Посольства Швеції в Україні книга вийшла й українською.... Це перше видання українською мовою здійснено з ініціативи Шведського інституту (Si) в співпраці з Посольством Швеції в Україні. Книжка входить у програму Шведського інституту із відзначення 300-літньої річниці Полтавської битви. "Ця книжка присвячена простому піхотинцеві Ерікові Моне, що належав до п'ятого капральства однієї з рот Упландського полку. Його дружину звали Карін Матсодер. Рано вранці 28 червня 1709 року Еріку в груди влучило гарматне ядро, і він помер. Тіло його й досі лежить поховане на тому місці, де він загинув, на полі десь за чотири кілометри на північний захід від українського міста Полтави.
 

 

           Мицик, Ю.А. Св. Петро Могила [Текст] / Ю.А. Мицик. – К.: Укрвидавполіграфія, 2012. – 128 с.
     Значення діяльності святого Петра Могили – одного з найвидатніших церковних, культурних і політичних діячів України – важко переоцінити. Недарма час, протягом якого він був митрополитом, називають Могилянською добою. Київська митрополія при Петрі Могилі набула найбільшої самостійності та авторитету за весь період XIII-XVIII ст. 1996 року Петра Могилу було причислено до лику святих Православної Церкви.
              

          Національний музей історії України: у 2-х томах: альбом /.Н.Г Ковтанюк, О.В. Іванова, З.О. Зразюк, А.В. Литовченко, А.С. Андріуца, О.В Шевченко; фотозйомка Д.В. Клочка.-К.: Мистецтво,2012 Т.2.- 336с.
 
 
           Книга – альбом колекцій Національного музею історії України у 2-х томах. 1-й том містить зображення та дані зразків археологічних памяток від доби палеоліту до ХІІІ століття, а також виробів з дорогоцінних метолів та коштовного каміння українських, російських та західноєвропейських майстрів ХУІ=ХХ століть. У 2-му томі подано унікальні зразки образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, рукописних документів, стародруків, нумізматики, зброї, раритетів, що належали видатним постатям української історії ХУ-ХХ століть. 
 
         Коляда, І.А., Милько В.І. Кирило Розумовський [Текст] / І.А. Коляда, В.І. Милько. – К.: Укрвидавполіграфія, 2012. – 128 с.
     Він пройшов карколомний шлях від пастуха до президента Імператорської Академії наук і мистецтв, отримав титул графа Російської імперії і став останнім гетьманом України-Гетьманщини (1750-1764). На жаль, реформаторська політика К. Розумовського, його прагнення розширити суверенітет Гетьманщини викликали невдоволення російського уряду та імператриці Катерини II, що врешті-решт і призвело до ліквідації інституту гетьманства на Лівобережній Україні.
 
    Коляда І.А. Отаман Сірко [Текст] /І.А. Коляда. – Харків: ПЕТ, 2012. – 
128 с.
Іван Сірко (1605-1680) – один з найвидатніших політичних діячів і полководців України. Своєю ініціативою, енергією і воєнною вдачею Сірко здобув на Запоріжжі небувалу шану. Вісім разів Запорізька Січ обирала його кошовим отаманом. Узявши участь у 55 битвах, Сірко майже завжди виходив із них переможцем, що й уславило його серед нащадків навіки.
 
 
 
 
                 П.М.Кралюк. Князі Острозькі [Текст] /П.М. Кралюк . – К.: ПАТ "ДАК "Укрвидавполіграфія", 2012. – 128 с.
 
            Вагому роль в історії українських земель періоду Середньовіччя відіграла династія князів Острозьких, зокрема її представники Костянтин Іванович (бл. 1460-1530) та його син Василь-Костянтин (1526-1608). Саме після розпаду Київської Русі, а пізніше загибелі Галицько-Волинської держави виступили продовжувачами давньоруських політичних та культурних традицій, про це свідчать найяскравіші діяння представників цієї династії - військові перемоги над татарами, Оршанська битва, видання Острозької Біблії 1581р., заснування першої вищої школи на східнослов'янських землях, видавнича діяльність Острозької друкарні, боротьба проти Берестейської унії тощо.

        
           Нариси історії української революції 1917–1921 років [Текст]  / Ред. кол.: В.А.Смолій (голова), Г.В.Боряк, В.Ф. Bерстюк, С.В.Кульчицький, В.М.Литвин, Р.Я.Пиріг, О.П.Реєнт, О.С.Рубльов, В.Ф.Солдатенко, Ю.І.Терещенко. НАН України. Інститут історії України. – К.: НВП «Видавництво “Наукова думка” НАН України», 2011. – Кн. 1. – 390 с.
Кн.2.- 465с.

У книзі розповідається про особливий період у модерній історії України, в ході якого були реалізовані перші в ХХ ст. українські державотворчі проекти: Ураїнська Народна Республіка, Українська Держава, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Соціалістична Радянська Республіка. Розкриваються соціальні, політичні та культурні аспекти революційного часу. Нариси узагальнюють великий історіографічний доробок сучасних українських істориків, які займаються вивченям Української революції

          Тома, Л.В. Данило Апостол [Текст] / Л.В. Тома. – К.: Укрвидавполіграфія, 2012. – 96 с.
          Данило Апостол (1654-1734), ставши гетьманом Лівобережної України у скрутний для країни час, незважаючи на свій більш ніж поважний вік (73 роки), зумів залишити помітний слід в історії України: саме за його петицією Анна Іоаннівна у так званих «Решительных пунктах» підтвердила – хоч і обмежену – козацьку автономію. Не маючи змоги вести самостійну зовнішню політику, Апостол кинув усі сили на піднесення економіки, взявся за викорінення корупції, впорядкування земельних відносин. І, звичайно, старий гетьман постійно зміцнював безпеку України : за часів його правління будується Українська оборонна лінія від Дніпра до Сіверського Дінця, завдяки його сприянню в Україну повертаються запорозькі козаки і засновують Підпільненську Січ.
 
          http://www.litres.ru/z.gif Швець, http://www.litres.ru/z.gif С. А. Переяславська Рада , 1654  [Текст] / С. А. Швець. - Х. : ПЕТ, 2012. - 128 с.
 
В історії України, напевно, немає більш суперечливої в оцінках істориків події, ніж Переяславська рада 1654 року. Ще М. Грушевський слушно зауважував, що ніхто ні тоді, у XVII столітті, ні пізніше й гадки не мав про те, якого значення набуде з часом ця подія для нашої країни. І зараз залишається більше питань, ніж відповідей. У виданні наведено матеріали з багатьох джерел, у яких з різних точок зору висвітлюється проблема українсько-російського зближення 1653-1655 років.
           
           Хорошевський, А. Ю. Проект «Україна»: галерея національних героїв [Текст] / авт.-упор. Андрій Хорошевський. — Харків: ТОВ «Бібколектор», 2012. — 410 с.
У цій книзі представлені нариси про найяскравіших особистостей минулого та сучасності, які народилися на Україні і своєю працею та талантом прославляли цю країну і вплинули на хід її історії. Разом з життєписами знаменитих діячів культури, науки, військової справи, спорту (Т. Шевченка, Г. Сковороди, М. Башкирцевої, Є. та Б. Патонів, братів Кличків та багатьох 

інших) подані нариси про людей, чиї імена досі незаслужено перебувають в тіні, — І. Паскевича, І. Гудовича, Г. Гамова, І. Буяльського. А між тим вони неабияк сприяли розвитку науки, культури, були великими фахівцями військової справи, отже своє місце в «Галереї національних героїв» займають по праву.

                                                      
 
                                             Культура. Наука. Освіта

                    Киричок, Тетяна      Український тлумачний словник електронних видань [Текст ] / Уклад. Т.Ю. Киричок . - К. :  НТУУ «КПІ», 2012.-128с.
        Подано сучасну технічну термінологію мережевих та немережевих електронних видань. Систематизовано знання з термінології для полегшення професійної діяльності у галузі розробки та розповсюдження електронних  медіа., а також для зручності користування електронними виданнями. У додатку наведено слова та словосполучення комп’ютерного сленгу, іншомовні слова та словосполучення, від яких походять  терміни. Для всіх, хто цікавиться проблематикою електронних видань.
 
      Кузьмін, Г. Билиці та вигадки нашого футболу [Текст] / Г. Кузьмін. – Х.: ТОВ «Будинок друку», 2012. – 314 с.
      Заслуженому журналісту України Георгію Кузьміну пощастило спілкуватися не з однією збірною футбольних знаменитостей включаючи всіх володарів Кубка кубків 1975 і 1986 років на чолі з Олегом Блохіним, а також Андрія Шевченка, Франца Беккенбауера, Сесара Луїса Менотті, Лотара Маттеуса та інші, бути свідком безлічі матчів, турнірів, дивовижних подій у кромки поля і за його лаштунками. Майже два десятиліття у Георгія Кузьміна пішло на те, щоб розповісти про всі «Билиці та вигадки нашого футболу», а також про «Матч смерті», якого не було.


                      Сільвестров О.В. Олег Блохін [Текст] / О.В. Сільвестров. – Харків: Фоліо, 2012. – 121с.
Олег Блохін - гравець, масштаби таланту і досягнення якого охоплюють не тільки радянський і український, але й світовий футбол в цілому. Восьмикратний чемпіон СРСР, володар Кубка кубків УЄФА та Суперкубка УЄФА, кращий бомбардир збірної СРСР і чемпіонату СРСР, володар «Золотого м'яча» (звання найкращого футболіста Європи) 1975 року - це лише невелика частина досягнень Блохіна-гравця. Є чим пишатися й Блохіну-тренеру - він перший наставник в історії українського футболу, якому вдалося вивести збірну країни до фінальної частини чемпіонату світу, дійшовши разом з нею в 2006 році до чверть фіналу.
 
 
                                                            Художня література

            Антоненко-Давидович Б.Д.    Смерть. Сибірські новели  [Текст] / Б.Д. Антоненко – Давидович.- Харків: Фоліо, 2012.- 379с.-   ( Історія України в романах).
    До збірки ввійшли два твори відомого українського письменника і перекладача Б.Д. Антоненка – Давидовича – повість         « Смерть» та збірка оповідань « Сибірські новели». Центральний персонаж повісті       « Смерть» - український інтелігент Кость Горобенко. Колишній прибічник Петлюри, він був членом різних українських організацій. Але потім зрікся свого коріння і вступив до лав більшовицької партії.
 
 



 
  
           Леся Українка. Квітка на долоні вічності: Вибрані твори : у 2 т. Т. 1/Л. Українка; пер. Ю. Кандимов, А. Велієв: упоряд. В. Басиров.-Львів: Світ,2012.- 240с.



Переклад — велика дорога до Поета. Перед читачем книга перекладів творів Лесі Українки кримськотатарською мовою. І зроблено це не випадково. Адже Крим по праву вважають другою колискою таланту української поетеси. Чимало її віршів написані на цій землі, навіяні кримськими враженнями і споминами про них. Цикл «Кримські спогади» став окрасою вже першої збірки Лесі Українки «На крилах пісень» (1893). Талановиті кримськотатарські літератори Юнус Кандимов та Аблязіз Велієв вчасно звернули увагу на творчість Лесі Українки, що є благодатним грунтом для дослідників феномену літературного простору і часу.
Видання двомовної книги Лесі Українка. «Квітка на долоні вічності — Бакъийлик авучындаки чечек» добре прислужиться вчителям, батькам, допоможе їм у поглибленому вивченні мов, ознайомить кримчан з творами видатної української письменниці, позначених глибоким психологізмом, художньою довершеністю форми, введенням у літературу нових тем і образів.


           Микола Гоголь. Зібрання творів у семи томах [Текст] Т.7:Історична проза . Статті. Матеріали.- К. : «Наукова думка» , 2012.- 376с.
До сьомого тому видання творів Миколи Гоголя у семи томах увішли глави історичного роману «Гетьман», перша редакція повісті «Тарас Бульба» у перекладі Василя Шкляра, вибранні статті та матеріали, зокрема народні пісні  в записах письменника.
 

 
 
                  Белль Г. Більярд о пів на десяту [Текст]: роман / Г. Белль; пер з нім. Є.О. Поповича; передмова Д.В. Затонського; худож.-оформлювач О.М. Іванова.-Харків: Фоліо, 2012. – 381с. – (5-ка нобелівських лауреатів).
Генріх Белль (1917—1985) — відомий німецький прозаїк, драматург, публіцист і філософ, лауреат Нобелівської премії з літератури (1972). У1959 році побачив світ найвідоміший його роман «Більярд о пів на десяту». Дія роману обмежена одним днем, та завдяки спогадам і внутрішнім монологам персонажів вміщує історію трьох поколінь сім’ї архітекторів Фемелів. Підсумовуючи життя у день свого вісімдесятиліття, Генріх Фемель, головний герой роману, відчуває себе банкрутом: лежить у руїнах після війни зведене ним величне абатство, померли троє його дітей, збожеволіла жінка. Що ж залишилось? Його іронічне ставлення до всього у світі? Але й це вже не рятує. І той чіткий розпорядок, у який він силкується вкласти своє життя, невипадково викликає асоціації з червоними та білими більярдними кулями, що котяться по зеленому полю...

        Братунь Р.     Глибини часу не міліють. Вибране/ упоряд. Н. Колесніченко-Братунь.- Львів: Світ, 2012.-280с.
 Книга вибраних творів Ростислава Братуня не випадково має назву «Глибини часу не міліють».  З плином часу монументальна постать Братуня — громадського діяча, одного з лідерів національного відродження, провідника у боротьбі за незалежність України, першого демократичного, по-справжньому народного депутата від Львівщини до Верховної Ради СРСР відтіснила Братуня — поета, в творах якого оригінальна метафоричність і щирість ліричної сповіді переплелись з епічністю та сміливо-провокативним для його часу пошуком модерного слова. У глибинах часу загубилось для загалу й авторство текстів пісень, які стали духовним скарбом нашого народу. Читачам пропонується захоплююча мандрівка хронологічною течією зростання поетичного таланту видатного українського поета Ростислава Братуня. До книги ввійшов також досі неопублікований щоденник цієї неординарної особистості.
 
           Гончар Олесь Твори в дванадцяти томах. Т.9. Кн.1: Публіцистика.-К.: «Наукова думка»,2012.-888с.
В перша  книга  9 тому містить нариси, статті та промови письменника, відкриті листи, заяви, звернення, записи до музейних книг, некрологи, привітання, а також твори малих жанрів публіцистики.
            Грасс Г. Бляшаний барабан: роман/  Гюнтер Грасс; пер. З нім. О. Логвиненка; передмова Д. Затонського; худож.- оформлювач А.П. Езрова.-Харків: Фоліо, 2012.- 955.-(Б-ка нобелівських лауреатів)
       «Бляшаний барабан» – перша частина епічної, так званої «данцизької», трилогії. До нії також входять «Кіт та миша» та роман «Собачі роки».
«Бляшаний барабан» вражає незвичністю головного героя. Юний Оскар у три роки перестає рости на знак поротесту проти життя дорослих. Погляд «знизу» дозволяє уявити людей та предмети в незвичайно-гротескному вигляді, спростувати усталені думки,задуматися про те, що відбувається.

 

    
         Драч І.Ф. Найближення [Текст]: поетичні переклади й статті / І.Ф. Драч; упорядкування, вступ. ст. і комент. В.О. Брюггена. – Харків: Фоліо, 2012. – 380с.
До книги відомого українського поета, лауреата Шевченківської премії Івана Драча (нар. 1936 р.) увійшли літературно-критичні статті й кращі художні переклади з багатьох мов, створені протягом десятиріч. Багатогранний талант І. Драча дозволив йому майстерно передати поетичні особливості таких творців, як Данте Аліг'єрі і Федеріко Гарсіа Лорка, Пабло Неруда й Олександр Блок, Отар Чіладзе і Володимир Маяковський, роблячи їх близькими і зрозумілими сучасному читачеві. Видання розраховане на широке коло любителів красного письменства.
 


 Еко У. Таємниче полум'я цариці Лоани [Текст]: ілюстрований роман / 
У. Еко; пер з італ. Ю.В. Григоренко. – Харків: Фоліо, 2012. – 412с. 

 
«Людей нагородили пам’яттю як тимчасовим напівзасобом, затичкою, бо для них час спливає дуже стрімко і що минуло – те минуло без вороття. А я маю привілею смакувати все з самого початку…» - так каже про себе Джамбатиста   Бодоні на прізвисько Ямбо, шістдесятирічний букініст з Мілана. Він утрачає пам'ять після інсульту, не може згадати свою родину, минуле і навіть власне ім’я, та при цьому пам’ятає все, що колись читав. Щоб знайти втрачене минуле, Ямбо їде до маєтку, де проминуло його дитинство. Він шукає себе самого серед старих газет та книг, дитячих журналів та коміксів, та йому не вдається повернути спогади. Ямбо вже готовий припинити пошуки, та тут він знаходить… Але не будемо розкривати всіх таємниць, читач має розкрити їх сам, дійти до кінця, як, урешті-решт, дійшов до кінця Ямбо…

             Курков А.Ю. Львівська гастроль. Джимі Хендрікса: [Текст] : роман / А.Ю. Курков; пер. з рос. В.С. Бойка: худож. – оформлювач О.Г. Жуков; пер. з рос. В.С. Бойка: худож.-оформлювач О.Г. Жуков. – Харків: Фоліо, 2012. – 442с. – 3000пр. – 46грн. 00к.
«У житті найцікавіше — це життя», — сказав одного разу письменник, звертаючись до своїх читачів. І його новий роман «Львівська гастроль Джимі Хендрікса», де переплітаються дійсність і вигадка, де немає межі між реальністю і сюрреалізмом, яскраве тому підтвердження.
Над сухопутним Львовом літають чайки, і в місті часом пахне морем. Колишні хіпі в компанії з екс-капітаном КДБ збираються на Личаківському цвинтарі біля могили... американського рок-співака і гітариста Джимі Хендрікса. А по стародавніх вулицях міста носиться ночами старенька іномарка з людьми, жадаючими вилікуватися.

                  Литовченко, Т.І. Орлі, син Орлика [Текст] / Т.І. Литовченко. – Харків : Фоліо. – 2012. – 282 с.
      Ім’я гетьмана Пилипа Орлика загальновідоме : сподвижник Івана Мазепи, спадкоємець його слави, автор «Пактів й конституцій законів та вольностей Війська Запорозького»… Набагато менше знають про його сина Григорія Орлика, який був відомим політичним і військовим діячем доби французького короля Людовіка XV, видатним дипломатом й організатором розгалуженої розвідувальної мережі, а також щирим адептом ідеї відновлення козацької держави на українських теренах. Життя Григора Орлі (саме під таким іменем гетьманич увійшов до світової історії) було сповнене небезпечних пригод, з яких він завжди виходив з честю. «Орлі, син Орлика», роман з історичного «козацького» циклу київського письменника Тимура Литовченка, став лауреатом Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв, п’єс і пісенної лірики про кохання «Коронація слова».
 
              Лузіна Л. Київські відьми. Меч і хрест [Текст] / Л. Лузіна; пер. з рос. В.С. Лузіна; пер з рос. В.С. Бойка; худож. – оформлювач О.Д. Кононученко. – Харків: Фоліо, 2012. – 431с. – 44грн. 08к.
Три молоді киянки прийняли від помираючої відьми Килини її дар. Як же вони зуміють розпорядитися ним? Адже вони такі різні: студентка історичного факультету Маша Ковальова, залізна бізнес-леді Катерина Дображанська і звільнена з нічного клубу співачка-зайди-голова Даша Чуб на прізвисько Землепотрясна. Всі події розгортаються в наші дні. Але, володіючи магічною силою, не важко потрапити в минуле і познайомиться з авторами «Трьох богатирів» і «Демона» — Віктором Васнецовим та Михайлом Врубелем. А також відвідати київську Лису Гору, де, за переказами, збиралися усі слов'янські відьми.

                        Малик В.К. Князь Кий: роман/ В.К. Малик; худож.-ілюстратор І.І. Яхін.-Харків:Фоліо,2012.-282с.-(Історія України  в романах)
Головною темою творчості відомого майстра української літератури Володимира Малика (1921—1998) була вітчизняна історія, від сивої давнини до наших часів. Дія роману «Князь Кий» відбувається у середині першого тисячоліття, коли після роздроблення держави легендарного гуннського вождя Аттіли його спадкоємці намагалися підкорити східнослов’янські племена. За цей роман 1983 року письменник був нагороджений літературною премію імені Лесі Українки.

 
                      Мушкетик Ю.М. Гетьманський скарб [Текст]: роман/ Ю.М. Мушкетик; художн.-ілюстратор С.В. Кривенченко.-Харків: Фоліо,2012.-415с.- (Історія України в романах)
 У романі «Гетьманський скарб» письменник досліджує проблему пошуку легендарного скарбу наказного гетьмана Полуботка. Події роману показані очима молодого козака Івана Сулими, закоханого в Улясю — дочку гетьмана Івана Скоропадського. Палке кохання, насильницька розлука закоханих, таємні та випадкові зустрічі, страждання, сльози — і все це на тлі тяжкої політичної боротьби українського народу в ХVІІІ столітті, підступів, зрад, смертей і пошуку головного скарбу — духовного.
 
 
          Памук, О. Мене називають Червоний : роман [Текст] / О. Памук; перекл. з тур. – Х.: Фоліо, 2012. – 638 с.
      Роман «Мене називають Червоний» автор назвав своїм «найколоритнішим і найоптимістичнішим твором». Історичний детектив переносить читача у середньовічний Стамбул, куди після дванадцятилітніх мандрів повертається Кара і де він знаходить своє втрачене кохання. Незадовго до його повернення красуня Шекюре стежить у шпарину за найталановитішими малярами султана, що ночами навідуються до її батька, роблячи ілюстрації до якоїсь таємничої книжки. Але, що це за книжка і що в ній зображено? Культури змінюються чи перетинаються? Як щезає традиційний світ? На ці питання намагається знайти відповідь Орхан Памук.

             Підлуцький, О. 25 портретів на тлі епохи [Текст] / О. Підлуцький; іл. В. Бариби. – Х.: Фоліо, 2012. – 475с.: іл.
         Юзеф Пілсудський, Віллі Брандт, Махатма Ганді та Вацлав Гавел, Августо Піночет та Маргарет Тетчер… Героїв цієї книжки об’єднує те, що вони змогли стати справжніми лідерами нації, згуртувати співвітчизників і вивести свої країни з глибоко кризових ситуацій. Автор, розповідаючи про 25 знакових особистостей XX століття, показує їх без звичних штампів, надає маловідомі факти та в той же час змушує замислитися, яким повинен бути політичний лідер, що може Україна запозичити з безцінного досвіду цих видатних діячів.

 
           Роздобудько І. Перейти темряву [Текст] // В. Роздобудько: худож.-оформлювач 
О.М. Артеменко. – Харків: Фоліо, 2012. – 155с. 
 
…Якщо метелику, що потрапив до сачка, по черзі відривати крильця та лапки, він буде дуже кумедно повзти та звиватися. Таких метеликів та мурашок у його сачку повно. З відірваними крильцями вони намагаються злетіти і не розуміють, чому це не виходить. Знову і знову вони повзуть, а він просто дивиться на них. Він не кат – він дослідник, і він дуже хоче знати, що вони відчувають, ці комахи. І впевнена дитяча рука знову тягнеться до сачка… …Цікаво, а як там з людьми?..
     
Словацький Ю. Зібрання творів: У 2 т. / Ю. Словацький; упоряд., вступ.ст. заг. Ред.. Р. Лубківського.-Львів: Світ, 2011.-
Т.2: драматичні твори, українські письменники і критики про Юліуша Словацького.-2012.-592с.
 До найповнішого українського видання творів класика польської та світової літератури Юліуша Словацького (1809-1849) ввійшли вибрані драми і трагедії в перекладах українських поетів, а також кращі статті та розвідки українських дослідників творчості Ю.Словацького.
           Зібрання приурочене до 200-літнього ювілею Юліуша Словацького.
 
     Флобер Г. Пані Боварі. Простадуша [Текст] / Г. Флоьер; пер. з фр. Миколи Лкаша та Михайла Гайдая; передмова Д.С. Наливайка; примітки Б.Б. Буніч – Ремізова; худож. – ілюстратор Л.Д. Киркач. – Харків: ТОВ «Будинок друку», 2012. – 339с., - 34грн. 50к.
Роман Флобера «Пані Боварі» (1856) є важливою віхою на шляхах розвитку французької і європейської літератури. Цим романом започаткувався новий тип художньої прози, суттєво відмінний від прози попередніх епох. Роман відноситься до реалістичної літератури, але водночас він дав імпульси іншим літературним напрямам і течіям другої половини XIX століття.
В романі Флобер дотримувався «об'єктивного методу», головною ознакою якого є усунення прямої авторської присутності в творі, тобто різнорідних відступів, коментарів, оцінок зображуваного, емоційних сплесків і т.д. Вперше в цьому романі широко використовується невласне пряма мова, яка набуде великого поширення в літературі XX століття.

                   Чемерис В.Л. Фортеця на Борисфені [Текст]: іст. роман / В.Л. Чемерис; худлж.-іл. С.В. Кривенченко. – Харків: Фоліо, 2012. – 443с. – (історія України в романах).


  Роман «Фортеця на Борисфені» присвячено досить невеликому проміжку часу в українській історії. Невеликому, але дуже важливому, який став предтечею Великої Визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького. Події починаються з літа 1635 року, коли запорожці на чолі з гетьманом Іваном Сулимою зруйнували Кодацьку фортецю на Дніпрі, і закінчуються Кумейківською битвою, під час якої українці гідно боронили свою честь та землю від польської шляхти, і тільки зрада не дала їм можливості перемогти…

                                                                     Засоби масової інформації
            Киричок Тетяна Український тлумачний словник електронних видань [Текст ] / Уклад. Т.Ю. Киричок . - К. :  НТУУ «КПІ», 2012.-128с.
Подано сучасну технічну термінологію мережевих та немережевих електронних видань. Систематизовано знання з термінології для полегшення професійної діяльності у галузі розробки та розповсюдження електронних  медіа., а також для зручності користування електронними виданнями. У додатку наведено слова та словосполучення комп’ютерного сленгу, іншомовні слова та словосполучення, від яких походять терміни. Для всіх, хто цікавиться проблематикою електронних видань.
    
      
                                                                Мистецтво


               Полоз Микола  Камерно-симфонічні твори. У двох зошитах/ Микола Полоз.- К.: Муз. Україна,2012.-380с.: ноти
 
           Микола Полоз – відомий сучасний український композитор. Його творчості притаманні новаторство та оригінальність інтонаційного строю, гармонічної палітри, метро ритму, оркестровки, принципів розвитку матеріалу, глибини та масштабність музичнї думки.
    До першого зошиту увійшли композиції для симфонічного оркестру, до другого – твори для інструментальних ансамблів, написані автором у різні роки.

         
           Українські жартівливі пісні / упоряд., передмова, примітки М.М.Красикова. – Харків: ТОВ "Бібколектор", 2012. – 287 с.

 

 

"Серце наше звеселяймо!" – закликає відома українська пісня. Веселість духу – основа щасливого життя. Сміх робить людей вільними. Пісні, які ви знайдете на сторінках цієї книжки, були чудодійними ліками, які врятували мільйони людей від нудьги, туги і розпачу у складних соціальних і особистих перипетіях буття. Дай Боже, в рятувати і нас!


 

            Дмитро Гнатюк. Зоряний шлях [Текст] : [альбом] / [вступ. ст.: В. Д. Туркевич ; упоряд. Г. М. Гнатюк]. - К. : Мистецтво, 2012. - 351 с.
           Альбом присвячено творчості Дмитра Михайловича Гнатюка, всесвітньо відомого баритона, народного артиста України, професора Національної музичної академії України ім.. П.І. Чайковського, академіка Академії мистецтв України. Арії з опер, романси та українські пісні у виконанні Д. Гнатюка зачаровували слухачів класичної та народної музики як на Батьківщині, так і в усьому світі. Видатний діяч української культури Герой України Д. Гнатюк вписав золоту сторінку в історію вокального мистецтва.
Альбом розраховано на музикознавців ти широке коло шанувальників таланту артиста.
Переглядів: 540 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024