Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


Неділя, 05.05.2024, 09:32

12:31
Підбірка книг по астрономії

             

    Це важлива астрономічна і географічна подія, що відбувається в Сонячній системі, яка знаменує початок  астрономічного літа. Проте насправді планета вже розвертається до зими. З цього моменту Сонце поступово схилятиметься небосхилом нижче, дні ставатимуть коротшими, а ночі – довшими.

    Кому цікаво детальніше ознайомитися з тим, що відбувається з астрономічними тілами в цей день та як науковці пояснюють це  астрономічне явище, запрошуємо до нашої бібліотеки. У нас є цікаві книги, що стануть в нагоді та дадуть відповіді на всі питання.

  • Книга «Як влаштовано Всесвіт. Вступ до сучасної космології» Сергій Парновський, Олексій Парновський

Із чого почався Всесвіт і чи його вік скінченний? Як він розвивався і що з ним відбувається тепер? Де відбувся Великий вибух і чи всюди у Всесвіті закони фізики однакові? У цій книжці прочитаєте короткий курс про історію та сучасний стан космології — науки про Всесвіт та місце людства у ньому: чотиривимірний простір-час, створення Всесвіту під час Великого вибуху, його еволюцію, характеристики, як вимірювати відстані до далеких астрономічних об’єктів, як зважити світло тощо. Сучасні українські науковці підготували для вас цікавий екскурс у складний світ науки та спробували відповісти на популярні запитання, зокрема про «темний бік» нашого Всесвіту: темну енергію, темну матерію та чорні діри. 

  • Книга «Найкоротша історія часу» Стівен Гокінґ, Леонард Млодінов

Твір написаний живою мовою і розрахований на широке коло читачів без академічних знань з фізики. Ви дізнаєтесь про появу Всесвіту, чорні діри, теорію суперструн і квантову механіку. Яка природа часу та чи існував він до Великого вибуху? Чи можливий його зворотній біг і чи такі вже фантастичні мрії про подорожі  в часі?

  • Книга «Планета життя» Володимир Матвієнко

Автор ставить за мету просто і зрозуміло розповісти читачам про складні процеси розвитку великого та неосяжного космічного простору. Розділи книги різняться своєю подачею інформації – це і наукові пояснення, і намагання поєднати методи природознавчого пізнання світу з методами внутрішнього розуміння божественної природи буття.

      Найважливіший лейтмотив книги - драматичний характер сучасних взаємовідносин людства з силами природи.  
      У додатках книги наведені цікаві факти про космос,Ю Землю, країни світу, історію людства тощо.

Переглядів: 47 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Червень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024