Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


Четвер, 25.04.2024, 14:45

15:12
Нові надходження лютий 2016р.

Нові надходження лютий 2016р.

 
Увага! Читайте новинки!
Анотований бібліографічний список літератури
39.6      
К 55   Кокотюха, А. Іван Кожедуб/ А. Кокотюха; пер з рос В. Немашкало.-Х.: ПЕТ, 2015.-128с.


Іван Микитович Кожедуб - військовий льотчик, визнаний кращим асом авіації союзників у Другій світовій війні. На його рахунку 330 бойових вильотів, 120 повітряних боїв, 62 збитих літаки противника. Як найрезультативніший льотчик-винищувач був тричі удостоєний звання Героя Радянського Союзу. Після війни Кожедуб - командир авіадивізії (разом з якою брав участь у війні в Кореї), маршал авіації, займав відповідальні посади в ВВС. Ім'я цього видатного льотчика-винищувача увійшло в історію світової авіації.
39.6    
Ш 37 Шевчук С. Сергій Корольов/ С. Шевчук; пер.з рос. Н. Сидорової.- Х.: ПЕТ, 2015.-128с.

 

Сергій Корольов - один із видатних вчених ХХ століття, який поправу вважається батьком космонавтики. Перший штучний супутник землі, запуски автоматичних міжнародних міжпланетних станцій на Місяць, створення кораблів "Восток" і "Восход", політ першої людини в космос - ось далеко не повний перелік задуманого і здійсненого генеральним конструктором, великим вченим, людиною, яка стала відомою у всьому світі тільки після смерті.

 

 
 
54.101+54.57(4УКР)     
З-45  
   Згурська М. Микола Амосов / М. Згурська; пер. з рос. Л. Кіцила. - Х.:ПЕТ, 2015. - 128с.
 
Микола Амосов - хірург, який врятував тисячі життів; новатор. який відкрив нові шляхи в хірургії легенів та серця, створив нову науку - біокібернетику; оригінальний мислитель; пропагандист здорового способу життя.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
63.3(4УКР)  
Д 85     Духопельников В. Володимир Великий/ В. Духопельников.-Х.: ПЕТ, 2015.-128с.


 Ніхто з перших київських князів не залишив про себе таку пам`ять, як Володимир Великий. Про нього і час його правління на Русі, коли держава досягла вершини своєї могутності, народ створював билини, оповіді та пісні. Він хрестив Русь і таким чином встановив спадкоємний зв`язок з Візантією. яка була на той час центром європейської культури та освіти. Книга розрахована на широке коло читачів.
63.3(4УКР)я43
У 45 
 Україна – європейська країна [Текст] = Ukraine is European country / Нац. музей історії України ; [уклад. С. Чайковський]. – Київ : Балтія-Друк, 2015. – 119, [4] с. : іл. – Укр., англ.
 

 Нове науково-популярне видання, створене спільно з Національним музеєм історії України, представляє нашу державу як частину європейського простору. Спираючись на унікальні музейні збірки і архівні документи, автори – наукові співробітники Музею – визначають історичні корені української держави, які у глибину століть, і розглядають минуле України, як і сьогодення, в загальноєвропейському контексті. З проголошенням України як суверенної демократичної держави та враховуючи події останнього часу свідомість українських громадян вимагає правильного, науково обгрунтованого і ідеологічно неупередженого відображення історичних подій і визначення українського народу у всесвітній, зокрема, в європейській цивілізації. Саме на це і спрямована нове ілюстроване видання.
У виданні використані факсимільні копії рідкісних історичних документів із колекції Національного музею історії України. 

63.3(4УКР) 43      
У 45   Українське козацтво: науково-популярне видання/ Уклад. Б. Черкас. - К.: Балтія-Друк,2015. - 202с.

 
Гарно ілюстрована книга про феномен українського козацтва у контексті вивчення історії Нового часу.
 
Для широкого кола читачів.









 
71(4УКР)я2  
П 58
Попович, Мирослав. Культура: ілюстр. енцикл. України / Мирослав Попович; голов. ред. В.  Строля. - К.: Балтія-Друк, 2015. - 184 с.
 
 
Шановний читачу, ця книжка писалася не як наукова монографія чи популярний нарис з історії культури України. Автор просто хотів розповісти про той смисл, який мали у свій час і мають сьогодні видатні і неповторні витвори української культури, збережені нам нашою бурхливою історією. З плином часу втрачається зв'язок зі старовиною, і все важче прочитати ті послання, що їх залишили нам наші пращури у кам'яних спорудах чи полотнах малярів, у книгах чи прекрасних мелодіях, у обрядах і звичаях, сенс яких майже забутий, і театральних виставах, що не сходять зі сцени десятиліттями або й століттями. Все це, власне, і є Україна, яку ми так мало знаємо, - бо Україна є не просто земля, на якій ми живемо, а все те високе і мудре, що створили на ній наші люди. Автор буде щасливий, якщо запропонований ним культурологічний коментар сприятиме розумінню того найкращого, що нас оточує, і утвердженню істини, добра і краси.
 
84.4УКР6
В 46
 Вільчинський, Олександр. Льодовик: антиутопія/ Олександр Вільчинський.-К.: ДАК «Укрвидавполіграфія», 2015.-288с.


Олександр Вільчинський (нар. 1963 р.) — відомий український прозаїк, есеїст. Живе і працює в Тернополі. У видавництві «Фоліо» вийшли друком його книжки «Дерева на дахах» (2010), «Криївка» (2011), «Останній герой» (2012). «Льодовик» — це роман-застереження про те, що було б, якби… Словом, якби раптом підтвердилася одна з наукових гіпотез про початок нового льодовикового періоду. У романі льодовик зупиняється на кордоні України, але то мала втіха, й українцям доводиться не лише виживати самим, а й допомагати своїм заклятим північно-східним сусідам московітам, країну яких поглинула крига. Утім герої і персонажі «Льодовика» не лише борються за виживання у важких умовах глобальних змін клімату, але й переживають духовні пошуки, працюють і святкують, мріють і закохуються, страждають і радіють життю, як тільки можуть.

 
84(4УКР)   
А 72
 Антологія української фантастики ХІХст./ упорядник Ю. Винничук.-К.: КЕТС, 2015.-608с.


 

 Ґотична, або романтична, фантастика в Україні виникла на основі давньої української літератури і народної міфології. Романтики захоплювалися казками й містикою, і згодом міфічні істоти заполонили українську поезію і прозу. Українська народна демонологія набула такої популярності, що захопила не тільки українських, а й російських та польських письменників. Але ані в Росії, ані в Польщі не існувало такого багатства міфологічних образів і сюжетів. Класична фантастична проза в кожній європейській літературі виглядає по-різному. Особливістю ж слов’янських літератур є те, що надприродне зображається з великою дозою гумору і тяжіє до фольклорного тлумачення фантастичних подій та образів.

У цій книжці українську фантастичну прозу ХІX–ХХ сторіч представляють мало відомі твори Івана Барщевського, Михайла Чайковського, Івана Бороздни, Миколи Костомарова, Євгена Згарського, Наталі Кобринської, Івана Франка, Івана Липи, Гната Хоткевича та багатьох інших авторів.
 
84(7США)
К 36
Керуак Дж. У дорозі : роман / Джек Керуак ; [пер. з англ. М. Козлової]. – Харків : Фоліо, 2014. – 480 с. – (Карта світу)
Джек Керуак (1922-1969) – культовий американський письменник, поет, есеїст, чільний представник літературного покоління бітників, що сформувалося у 1940-х роках у Нью-Йорку і було назване ним самим «Beat Generation». За своє недовге життя Керуак написав близько 20 книжок, але саме роман «У дорозі», створений за три тижні, приніс йому всесвітню славу і став класикою американської літератури. Це розповідь про долю і біль цілого покоління, побудована як джазова імпровізація. «У дорозі» називають «ліричним романом мандрів». Його герої – люди дороги, ті самі хіпстери, бітники, які жили духом свободи і насолоди. Їхні цінності – це шлях з одного кінця країни в інший, джаз (модний у той час «боп»), кохання, а точніше секс, випивка, травка і нічні бесіди-одкровення. Кожне нове покоління знаходило у бітників щось своє, і головний герой роману, скализуб, бабій і п’яниця Дін Моріарті, і сьогодні мандрує на своєму деренчливому «мустанзі» дорогою, яка ніколи не скінчиться…
85.113(4УКР)   
В 39  Вечерський, Віктор. Замки та фортеці України
[Текст. Фото]/Віктор Вечерський. - Х. : Балтія-Друк, 2015.- 151с.
 У багатій та різноманітній історико-архітектурній спадщині України пам’яткам оборонної архітектури — фортецям, замкам, оборонним храмам, міським укріпленням — належить визначне місце. Упродовж багатьох століть вони були головними у забудові міст і містечок. Замки першими відбивали ворожі напади й останніми підкорялися завойовникам. Без перебільшення можна сказати, що від рівня організації оборони залежала доля всіх поселень, життя чи смерть їх мешканців.
Стародавні пам’ятки, що збереглися донині, становлять органічну складову краєвидів Поділля, Галичини, Закарпаття, Волині, Причорномор’я, Криму та інших країв нашої держави.
 
Фотокнига містить в собі анотації трьох мов: українською, англійською, російською.
 
85.16(4УКР)я6
У 45      
Україна неповторна
[Фото]: фотоальбом.- К. Балтія-Друк, 2014.-110с.
 

 

Новий фотоальбом «Україна унікальна» відзначений дійсно новаторської концепцією. Це погляд на Україну, її природу, архітектурні та історичні пам'ятники ніби відсторонено, з висоти пташиного польоту. Фотозйомка представлена ​​авторським колективом фотографів і виконана кращими українськими художниками. Панорамні кадри і аерофотозйомка представляють нашу країну на перехресті світів - минулого і майбутнього, європейського і азіатського, світу природи і світу архітектури, як свідчення діяльності людини на Землі, адже не дарма архітектуру називають застиглою в часі музикою ... Новий фотоальбом - це не тільки наша сучасність, це також своєрідний погляд людини XXI століття на вікове спадщина цієї землі, спадщина, придбане не одним поколінням представників різних культур, релігій і національностей. «Україна унікальна», представляє нашу країну не тільки повноправним членом світового співтовариства держав і народів, а й унікальною середовищем, де виник духовний світ, в якому органічно переплелися різні культурні традиції. Результатом цієї асиміляції і є українська культура.
Альбом побудований з урахуванням географічного принципу і представляє всі області і регіони України - Схід і Захід, Південь і Північ, цікаві міста країни, кращі замки і фортеці, архітектурні та історичні пам'ятники, мальовничі пейзажі української природи.

85.31
К 62   
 Коляда І. Микола Лисенко/І. Коляда,Ю. Коляда,С. Вергун.-Х.: ПЕТ, 2015.-128с.

 

Видатний український композитор, піаніст, диригент, педагог, збирач пісенного фольклору та громадський діяч Микола Лисенко створив численні аранжування народної музики для голосу й фортепіано, для хору та мішаного складу, а також написав значну кількість творів на слова Т.Шевченка. Лисенко заслужено вважається засновником української національної музики. Суттєву роль у цьому відіграє як його композиторська, так і етнографічна діяльність.


 

 
 
 
 
85.31      
П 54
 Полянський Т.В. Традиційний джаз/Тимур Полянський.-К.: Муз. Україна, 2015.-336с.

 

Видання висвітлює ранні етапи розвитку джазу, які об’єднує поняття «традиційний джаз», розглядає його перші стилістичні
різновиди та найбільш важливі виражальні засоби. В розділі «Глосарій» дається тлумачення специфічних термінів з лексикона
джазу, які зустрічаються в тексті. У розділі «Нотні додатки» представлено музично-ілюстративний матеріал, що раніше не публікувався.

 
 
 
 
 
85.33(4УКР) 
 С 47     Сліпченко К.О. Роман Віктюк / К. Сліпченко; худож.-оформлювач В.М. Карасик.-Х.: ТОВ «Бібколектор», 2015.- 121с.
 
Багато говорити про те, хто такий Роман Віктюк (нар. 1936 р.), не треба. Зараз його знають не тільки любителі театру, адже там, де він, — неодмінно експеримент, іноді на межі скандалу. Його називають генієм і провокатором, а квитків на його прем’єри не дістати. Актори на його репетиціях плачуть, проте мріють з ним працювати. Віддані шанувальники його таланту не втомлюються ним захоплюватися. Але так було не завжди — падінь у бурхливому житті Романа Віктюка було чимало, була безвість і було безгрошів’я. Як же прийшов простий львівський хлопчисько на вершину слави? Як зміг довести всім, що його театр — це Театр з великої літери, який не сплутаєш з жодним іншим театром, бо він унікальний?

 

У цій книжці розповідається не тільки про життя знаменитого режисера, а й про його вистави. І найголовніше, що цим оповідачем часто виступає сам Віктюк.
86.2     
Г 70
 Горовий А.В. Забутий митрополит Сильвестр Косов/Анатолій Горовий.-К.: Наш час,2015.-160с.



Книга «Забутий митрополит Сильвестр Косов» розповідає про непересічну особистість Сильвестра Косова, який був учнем, соратником Петра Могили, а потому спадкоємцем митрополичої кафедри. Сильвестр Косов – патріот, який надихав Богдана Хмельницького вести боротьбу не за чергові козацькі привілеї, а за державність, намагався протистояти Переяславському договору з Московською державою і входженню Київської митрополії до московського патріархату. Сильвестр Косов – оборонець православ’я, принциповий опонент спробі окатоличення України та, разом з тим, гуманіст, який один із першим, разом із Юрієм Немиричем, Іваном Виговським та Іваном Богуном пропонував і відстоював ідею релігійної терпимості та свободи віросповідання ще у ХVIII столітті. Ця обставина і спричинила до замовчування особистості Косова впродовж багатьох століть.

86.372-505 
М 69
 Успенський собор : [альбом] / Любомир Михайлина та ін. ;пер. англ. підписів під ілюстраціями О. Черняхівської. - К. : Балтія-Друк, 2015. - 200 с. : іл.
У книзі висвітлено історію Успенського собору  – головної святині Києво-Печерської лаври. Розглядаються етапи його будівництва і відновлень після неодноразових руйнувань, розповідається про відомих особистостей, які знайшли свій останній спочинок під склепінням собору.
 
Окремі розділи присвячено монументальному живопису та ризниці Успенського собору, переважна більшість речей якої має велику історичну та художню цінність. Йде мова про непросту долю об’єктів, що перебували у ризниці на початку ХХ ст. Лише частина з них наразі зберігається у фондовій колекції Заповідника. Завдяки наданим описам і ілюстраціям читач отримає уявлення про скарби лаврської ризниці. Багато з них було вкладено видатними політичними і релігійними діячами, зокрема митрополитом Петром Могилою, гетьманами Богданом Хмельницьким, Іваном Мазепою, Іваном Самойловичем та ін.Книга розрахована на широке коло читачів.
 
 
86.73     
Л 74
 Ломачинська, Ірина Монастирі України Текст/ Ірина Ломачинська.-К.: Балтія-Друк, 2015.-208с.

У книзі досліджено історію розвитку багатьох діючих в Україні монастирів; проаналізовано сутність феномену чернецтва і його проявів на українській території, а також визначені найбільш характерні риси, властиві для православної і католицької чернечої практики. Особливу увагу приділено значенню монастирів у поширенні освіти, розвитку книговидавничої справи, формування канонів храмової архітектури та збереженню сакральної культури українського народу.
 
Видання має вишуканий дизайн і ілюстроване як фотографіями сучасних фотохудожників, так і старовинними фотографіями; містить відповідні наукові визначення спеціальних термінів, короткі біографічні дані відомих особистостей національного чернечого руху і цікаві коментарі щодо висвітлення подій.

92я2
Д44
          Динозаври/ упорядники: В.М. Скляренко,В.В. Мирошнікова,Д.С. Мірошнікова.- Х.: Антологія, 2015.-304с.


З книги ви дізнаєтесь багато нового про зовнішній вигляд і спосіб життя «жахливих ящерів», що панували на Землі 65 мільйонів років тому, про наукові знахідки і відкриття вчених-палеонтологів, які протягом двох століть вивчали цих викопних тварин, про найсучасніші спроби відтворити їх. На вас чекає захоплююча прогулянка Парком юрського періоду, зустрічі з величезними травоїдами і «м’ясозаврами», морськими чудовиськами і повітряними драконами, розповіді про дивовижних істот, що на думку деяких вчених й досі існують поряд з нами.

Переглядів: 618 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Теги: надходження | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024