Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


Четвер, 28.03.2024, 17:41

15:37
Нові надходження літератури

Шановні користувачі, до вашої уваги нові книги!

лютий 2017

 

26.89

Щербачов,В.В. Різновисотні українці [Текст]/  Валентин Щербачов.-К.: АВІАЗ, 2016.-304с.

 

Через призму 40-ка Гімалайських експедицій(а це 22 роки нашої історії) показано еволюцію світогляду українців, котрі прагнуть не лише фізичної активності,а й намагаються бути суспільно активними й небайдужими. Гори допомагають зарядитися творчою наснагою на нові звершення,змінюють точку зору в поглядах на природу.

У книзі лінія подорожей переплітається з долями людей і країн. Окрім гімалайських, описані ще й антарктичні експедиції

 

39.5(4УКР)
Згуровський, М.З. Київські політехніки біля витоків світової авіації, космонавтики та ракетобудування 
[Текст]/Михайло Згуровський. - К.: НТУУ «КПІ»,Вид-во «Політехніка», 2016.- 400с.

Видання присвячене піонерам авіа - та ракетобудування, видатним представникам інженерної думки ХХ століття, чиї славні імена золотими літерами вписано в історію Київського політехнічного інституту. Матеріали, подані в книзі, впорядковано на основі циклу статей, опублікованих протягом останніх років у всеукраїнському тижневику «Дзеркало тижня» і можуть бути цінним джерелом інформації для вчених, викладачів, студентів та аспірантів, а також усіх, хто цікавиться історією науки і техніки.


66

Макіавеллі, Ніколо.  Державотворець [Текст]/ Ніколо Макіавеллі; переклад Валентини Балог.-К.: Арій,2015.-224с.-(Антологія мудрості).


 

"Державотворець" - це політичний трактат, який являє собою збірник правил успішної політичної діяльності, створений з історчного та практичного досвіду існування людської природи, що залишається незмінною за всіх політичних устроїв, які проходять природний цикл розквіту та занепаду.

71.4УКР
Донцов, Дмитро Іванович. Культурологія [Текст] / Д. І. Донцов. - Харків : Бібліоколектор, 2016. - 604 с. - (Дер-жавна програма "Українська книга")

Д. Донцов(1883-1973) - видатний український мислитель і публіцист ХХ сторіччя.
До видання "Культурологія" увійшли твори Дмитра Донцова,які великою мірою визначили історію та розвиток політичних ідей в Україні.

 

 








83.3(4УКР-4ПОЛ)

Микола Степаненко. Сучасні письменники Полтавщини [Текст]:довідник/Микола Степаненко. -видання друге, змінене і доповнене. - Полтава: ФОП  Гаража М.Ф., 2016.-112с.


У довідникові викладено коротку історію створення Полтавської обласної організації Національної спілки письменників, уміщено відомості про сучасних поетів, прозаїків, драматургів, публіцистів, критиків, літературознавців, які своїм життєвим і творчим шляхом пов’язані з Полтавщиною.

 

 

 

 

84(0)

 

Найдавніша література Шумеру,Вавилону,Палестини/пер. І. Франка,П. Куліша,І.Нечуя-Левицького,Лесі Українки,М. Москаленка; передм. та прим. В.А. Храновського; худож-оформлювач В.М. Карасик.-Харків:Факт,2016.-442с.

Шумер,Вавилон,Палестина... Тут почалась історія людства, історія цивілізації,саме тут люди створили перший міфопоетичний твір - епос про Гільгамеша, "предка-героя", в якому відобразився світогляд людини, її уявлення про світ та своє місце в ньому.

 

Дане видання містить найяскравіші зразки найдавнішої літератури : епос про Гільгамеша, поеми про створення світу та біблійний потоп, а також перли біблійної поезії в перекладі українських митців: І. Франка, П. Куліша, І. Нечуя-Левицького, Лесі Українці.

84.4УКР-4ПОЛ

 

 

Віценя, Л. Прости за все...Одинадцять сходинок у вічність [Текст]: Художньо-документальна повість. Вид. друге, перероб. і доповн./Лідія Віценя.-Полтава: Дивосвіт, 2016.-238с.
Повість про Сашеньку - юну надзвичайно талановиту художницю з Полтави,життя якої обірвалось тільки-но дівчина переступила поріг свого одинадцятиліття. Адресується дітям і дорослим.
Робота письменниці, публіциста, заслуженої журналістки України Лідії Віцені удостоєна обласної премії імені І. П. Котляревського та як соціально значущий проект опублікована за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації й Полтавської обласної ради.

84.4УКР-4ПОЛ

Пилипенко В.А. Згадуючи пережите [Текст]/ В.А. Пилипенко.-Полтава:ТОВ «АСМІ»,2016.-146с.



Ця книга про спадкоємність п’яти поколінь однієї конкретної родини, конкретних людей,яким довелося жити і працювати в різних колективах,у різних умовах життя, у різній суспільно-політичній обстановці, про їхню спроможність реалізувати власні можливості, в подальшому формуванні своєї долі.
Цікавою і доступною мовою, на конкретних прикладах читач отримає для себе багато несподівано нової інформації і приємного задоволення від прочитаного.

 

 

84.4УКР6

Дочинець, М. Лис та інші детективні історії [Текст]/Мирослав Дочинець.-Мукачево: "Карпатська вежа", 2016.-356с.

Роман "Лислауреата Шеіченківської премії Мирослава Дочинця - про чоловіка незвичайної долі й унікального хисту,який шукає в провінції свої загублені слідиа знаходить сенс життянові цінності й нове коханняРоман читається одним подихом, залишаючи відчуття подарованої долею любовної пригоди. Тут є все шляхетний стиль, тонка дотепність, призабутий романтизм, детективна інтрига, розсипи мудрості, непідробна читабельність. Інші детективні історії обєднані одним головним героєм -слідчим Правиком,який, шукаючи злочинні сліди, водночас шукає сенс життя, міру справедливості і милосердя.

Переглядів: 472 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Теги: Література, нові надходження, віртуальна виставка, нові книги | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024