Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


П'ятниця, 26.04.2024, 01:41

10:17
Нові надходження літератури

 

 

 

 

                                                Історія

63.3(4УКР)      

 

             Грушевський,М.С. Твори: У 50т. Т.47.Кн.1: Ювілейна грушевськіана [Текст]/ 
    М. Грушевський.-Львів:Світ, 2016.-632с.

 

Том містить різнопланові публікації авторства визначних українських, польських, російських, німецьких, чеських, італійських та французських інтелектуалів, котрими сучасники вченого відгукнулися на ювілеї М.Грушевського. Публікації дають змогу реконструювати образ вченого у середовищі його сучасників. Завдяки своїй жанровій специфіці опубліковані тексти є важливим джерелом пізнання українознавчих дискусій першої третини ХХ ст.


 

 

 

63.3(4УКР)
             Брехуненко, Віктор."Братня" навала Війни Росії проти України ХІІ-ХХІ ст.[Текст]/В. Брехуненко,В. Ковальчук,М. Ковальчук,В. Корнієнко.-Київ,2016.-248с.

 

 

" У книзі в науково-популярному форматі розглядаються численні російсько-українські війни включно з Вітчизняною війною українців за незалежність, яка розпочалася зі вторгнення російських окупантів в Україну в лютому 2014 р. Простежено, що коріння цих війн сягають XII ст Показано, що саме війни як втілення постійних агресивних планів Московії / Росії заволодіти українськими землями визначали головну вісь російсько-українських стосунків. Описано мотиви, визрівання та хронологію війн, перебіг військових дій, наслідки війн та їхній вплив на українську перспективу. Вітчизняна війна, яку Україні доводиться вести з 2014 р., розглядається на тлі перегуків між путінською агресією та московськими стратегіями війн проти України ХV-ХХ ст.
Для всіх, хто цікавиться історією українсько-російських стосунків та історією України загалом.


63.3(4УКР)
                Степовик, Дмитро. Церква і українське суспільство у ХІХст.(Боротьба українських християн за свою самобутність у ХІХ ст.) [Текст] / Дмитро Степовик: Нове вид.: К.: Дніпро,2016.-136с.:іл.


У книзі висвітлюється: стан і статус православя,греко-католицизму, римо-католицизму, протестантизму в Україні у ХІХст. у їх відношеннях до української національної духовності і культури.
Розрахована на істриків Церкви, релігієзнаців, культурологів, та інших, хто цікавиться історією духовності та культури.

                                                Освіта
74.03(5ІНД)
 Махатма Ганді. Педагогіка ненасильництва [Текст] / Ганді Махатна.-Кіровоград: Імекс-ЛТД, 2016.-400с.



Махатма Ганді відомий як лідер національно-визвольного руху в Індії, жагучий поборник принципу ненасильництва у відносинах між людьми й цілими народами, оригінальний мислитель і реформатор.Дана книга про багатогранну й широкомасштабну роботу з реформування системи освіти в Індії.




 


Літературнознавство

 

 

83.34УКР6
                   Наш Дімаров 
[Текст] : Статті. Інтерв'ю. Спогади.Листи. Присвяти/ упорядник Євдокія Дімарова.-К.: Фенікс,2016.-328с.
 До уваги читачів великий масив інтервю різних років, спогади дружини - Євдокії Дімарової та його друзів, а також присвяти шанувальників
 А.А. Дімарова.


 

Художня література


84.4УКР6
                Герасим'юк, Василь. 
Ґрегіт [Текст]: Вибране/ Василь Герасим'юк.-К.: "Просвіта", 2016.-511с.




Ця книга - найповніше на сьогодні видання вибраних віршів, поем та циклів поезій В. Герасимюка. Перші представлені твори, написані на початку сімдесятих років минулого століття.




 

84.4УКР6
                Дацюк Г.І. Янголи Небесної Чоти/ Галина Дацюк.-Чернівці: Букрек,2016.-320с.

У книзі зібрані імена видатних людей, яких називають моральними авторитетами суспільства. Усіх їх об’єднує те, що зовсім нещодавно вони були гостями передачі на радіо «Культура». Розмови у прямому ефірі – це миттєвості, до яких згодом не повертаються. Оприлюднені ж у книжці інтерв’ю дають можливість звертатися до слова лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка  письменника Анатолія Дімарова, художника Миколи Стороженка, філософа Євгена Сверстюка, а також матері учасника руху опору Валерія Марченка – Ніни Марченко, співака Степана Фіцича. Їхні голоси вже в небесах, але видруковане радіослово дає нам можливість почути цих людей на землі і подякувати за незабутні зустрічі, що випромінювали любов.

Друга частина книжки присвячена митцям, які живуть та творять культурний простір України і стали добровольцями, волонтерами АТО, героями Революції гідності

84.4УКР6
                Дімаров,А.А. Українська вендета
[Текст]: Повісті. Перевидання/ Анатолій Дімаров.-К.: Дніпро,2016.-304с.

 

 

 

У творахщо ввійшли до книги розповідається про події Другої світової війни на теренах України.
За повістями "Українська вендета" і "Симон -різник" поставлені художні кінофільми "Українська вендета" та "Ізгой". Останній фільм відзначений премією гран-прі на міжнародному кінофестивалі в Каннах.





84.4УКР6
                 Пишнюк,Т. Божа вивірка
[Текст]: роман-молитва/ Тетяна Пишнюк.-Чернівці: Букрек,2016.-232с.

 

Цей роман - своєрідний екскурс в ХІ століття і заразом молитви за майбутнє сьогоднішньої України. Головна героїня роману Едігна - внучка Ярослава Мудрого, донька Анни Ярославівни. Дослідники припускають, що молоду вродливу дівчину хотіли видати заміж за нелюба, щоб улаштувати державні справи. Але вона не бажала такої долі й однієї ночі втекла з Парижа. А оскільки ще з дитинства мріяла про золотоверхий Київ, місто свої Предків, то попрямувала на схід...

 

 

84.4УКР6
          Смоленчук,Микола. Смутна доба 
[Текст]: Історичний роман/ Микола Смоленчук.-Кіровоград: Імекс-ЛТД,2016.-448с.

В основу роману покладені події кінця XVI- початку XVII століть в період протистояння політичних еліт Московського царства та Речі посполитої в боротьбі за москов­ський престол, які закарбовані в історії під назвою Смутна Доба.
Автор в популярній формі з історичних та особистих позицій висвітлює політичні події, які-розгортаються на широких теренах від древнього Афону до Варшави, Києва та Москви, демонструє шлях становлення  суспільства в епоху середньовіччя, особливості протистояння християнських концесій, роль Запорізького козацтва, як потужної сили, що стає провідною верствою укра­їнського народу в боротьбі за збереження його ідентичності на історичній арені Європи. Яскраво показує побут та соціальні від­носини в середовищах різних культур і народів, вводячи поряд з іс­торичними особами І. Вишенського, П. Сагайдачного, І. Борецького, К. Острозького, царських і королівських родин Польського та Московського дворів образи вигаданих персонажів. Історія пригод, палкого романтичного кохання молодого козака Тимоша і дівчини Долі розкриває широку панораму духовного і культурного життя України, проводячи читача вуличками хутірського Суботова, гетьманського Чигрина і величного Києва, який поступово повертає собі славу древньої православної столиці.

Релігієзнавство

86.37

        Апостол [Текст. Карти] : ілюстрований українськими, давньоруськими та візантійськими іконами/упорядник О.Ю.Храмов.-К.: Фенікс,2016.-400с.

 


У книгу увійшли Діяння апостолів,Соборні послання апостолів, Послання апостола Павла і Одкровення Іоана Богослова. Стародавні ікони,якими ілюстрований Апостол, допоможуть читачеві перенестися в часи заснування перших християнських громад, коли Святий Дух із допомогою невтомних апростолів довершує розпочате Ісусом, несе Христову віру по землі, а також глибше задуматися над своїм життям, читаючи Одкровення.

 

 

 

 
Переглядів: 403 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Теги: рекомендаційні списки, нові книги, книги, віртуальна виставка | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024