Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


Четвер, 18.04.2024, 03:39

13:03
Нові надходження

Шановні користувачі!

Читайте новинки літератури

36.997(4УКР-2ЛЬВ)

 

Лильо І.М. Львівська кухня[Текст] : /Ігор Лиль; передмова В. Поліщука; худож.-оформлювач Л.Л. Бейгер.-Харків: Факт, 2016.- 235с.: іл.
 

 

Львівска кухня як складова частина галицької — це напрочуд дивна суміш української, польської, єврейської, вірменської традицій, яку акуратні та педантичні австрійці приправили запаморочливими ароматами Середземномор’я і впорядкували та класифікували. Тому ця кухня неповторна. Але, попри свою витонченість та оригінальність, львівська кухня і далі намагається опиратись на місцеві продукти, традиції та історичну пам’ять. А це викликає велику повагу. Книжка, яку ви тримаєте в руках, лише на перший погляд присвячена кухні  - одному з найважливіших аспектів львівської історії. Насправді вона набагато цікавіша і змістовніша. Відомий знавець міста Лева — Ігор Лильо — за допомогою головного редактора журналу «Егоїст», керівника гастрономічних проектів Клубу галицької кухні Всеволода Поліщука поєднав історії з життя відомих людей давнього Львова та Галичини з характерними саме для їхнього характеру рецептами страв. А рецепти ці передавалися у львівських родинах з покоління в покоління, і сучасні господині охоче їх готують.

 З історії України
63.3(4УКР)
Авдеєнко В. А. Київський патерик. 17 непростих питань української історії [Текст] : /Віктор Авдеєнко; пер. з рос. О.А. Концевич; худож.-оформлювач І. М. Алексеєва.-Харків: Орбіта, 2016.- 219с.

 

Ким насправді були літописні поляни? Хто автор «Слова о полку Ігоревім»? Куди поділися хозари і звідки взялися козаки? Чи можна було уникнути татаро-монгольського ярма? Чи мала шанси Україна стати державою за Богдана Хмельницького і Михайла Грушевського? Про все це – і не тільки – докладно і захоплююче розповідає історик, журналіст, письменник Віктор Авдєєнко, висуваючи часом зовсім несподівані версії історичних фактів.

 

 

 

63.3(4УКР)
Грушевський М.С. Твори: У 50т. Т.47 Кн.ІІ[Текст] : Меморіальна грушевськіана/упоряд. В. Тельвак.-2016.-424с.  

 

Том містить різнопланові меморіальні публікації авторства визначних українських, польських, російських, німецьких, чеських та французьких інтелектуалів , котрими сучасники вченого відгукнулися на трагічну смерть М. Грушевського.

 

 

 

 

 

 

 

63.3(4УКР)611

Українська отаманщина 1918 -1919 років[Текст] / Ю. Митрофаненко.-Вид. 3-тє, випр. і доповн –Кропивницький: Імекс-ЛТД,2016.-240с.  

 

У книзі висвітлюється явище отаманщини,яке було складовою процесів Української революції періоду Директорії доби третьої російсько-української війни 1918-1919рр.

 

 

 

 

 

 

 

66.3(4УКР)

Миронова В.В. Люди Донбасса. Жизнь сначала[Текст] / Вероника Миронова; худож.-оформитель И.Н. Алексеева.-Харьков: Бибколектор, 2016.-175с.: ил.

 

Эта книга рассказывает о переселенцах с Донбасса- С первых же страниц перед читателем предстают люди, опровергающие расхожие представления о беженцах, или, как их еще называют, «внутренне перемещенных лицах». Они не жалуются, не требуют и не хнычут, они хотят строить новую Украину, ради которой поддерживали майданы в Киеве и Донецке, помогали украинским воинам и пытались образумить людей, поверивших вражеской пропаганде. Перед нами 31 рассказ о людях позитивных, сильных, сумевших не только добиться самореализации в непростых обстоятельствах, но и стремящихся помогать другим. Ведь и автор книги — такая же нетипичная переселенка с Донбасса, которая продолжает заниматься любимым делом в новом городе и рассказывает о настоящих людях Донбасса другим.


Мовознавство

81.411
Савченко Л.Г. Розмовляй українською правильно[Текст] /Л.Савченко; худож.-оформлювач Л.П. Вировець.-Харків: Орбіта, 2016.- 191с. 


Просто та доступно у зрозумілій стислій формі – усі правила української граматики! Книжка допоможе покращити знання мови, як усної, так і писемної, розширити словниковий запас. Видання знадобиться учням шкіл і ВНЗ, а також всім, хто воліє говорити українською правильно!

 

 

 

 

 

82.34УКРя2

ЗОЛОТЕ ЧЕРЕСЛО[Текст]:книга народних ремесел, звичаїв та побуту в Україні, писана Климентієм Зіновієвим, поетом кінця ХУІІ- початку ХУІІІст. /Климентій Зіновіїв; упоряд. пер з давньоукр. О. Шугая.-К.: Мистецтво, 2016.-336с. іл.


Видатний поет Климентій Зіновіїв жив у кінці XVII-початку XVIII ст. Його рукописна збірка, яку Іван Франко зарахував до найкращих надбань українського письменства, пробула в безвісті півтора століття, побачивши світ лише 1912 року. Писав Климентій Зіновіїв тогочасною книжною українською мовою. Він багато мандрував, дуже добре знав народні звичаї, ремесла, побут, любив людей праці, про що й хотів повідати нащадкам.

 

 

 

 

Любителям мистецтва

85.143
Кононенко В.І. Загадковий світ мистецтва[Текст] : нариси з історії західноєвроп. живопису / В.І. Кононенко.-К.: Мистецтво, 2016.- 112с.


Книга "Загадковий світ мистецтва" присвячена творчості найвидатніших живописців Західної Європи від доби Відродження до початку ХХ століття. Розкрито зміст і мистецьку значущість полотен Ботічеллі й Тіціана, Дюрера і Рембрандта, Сезанна і Ван Гога та інших великих майстрів пензля. Простежено шляхи розвитку й основні напрямки західноєвропейського живопису.Книга "Долі та ролі" розповідає про розвиток українського кіно і театру 20-60-х років ХХ ст. На прикладі творчого життя відомого актора Івана Кононенка (Козельського) висвітлено важливі віхи діяльності Одеської та Київської кіностудій, Київського драматичного театру імені Івана Франка.

Видання розраховані на широке коло читачів, котрих цікавить історія світового мистецтва. -

 

85.33

Загребельний М.П. Богдан Ступка [Текст] / М.П. Загребельний; худож.-оформлювач О.Д. Кононученко.-Харків: Бібколектор,2016.-120с.

 

Річард III і король Лір, гетьман Мазепа і Тев’є-молочник, Леонід Брежнєв і Тарас Бульба… Це лише невеликий перелік ролей, які зіграв у театрі й кіно Богдан Ступка (1941–2012) – видатний український актор, лауреат багатьох премій, народний артист УРСР (1980) та СРСР (1991), Герой України (2011), кавалер ордена Ярослава Мудрого V ступеня. У Голлівуді його порівнюють з Робертом де Ніро й Аль Пачіно. В Польщі й Росії вважають своєю зіркою, феноменом, який народжується раз на століття, на що Богдан Сильвестрович відповідав: «Я – український актор! Я собі працюю, а люди називають те феноменом. Треба працювати і чесно ставитися до роботи. Вийти на сцену і зіграти найкраще за всіх…».

 

 

Переглядів: 365 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Теги: рекомендаційні списки, нові надходження | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024