Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


П'ятниця, 26.04.2024, 09:05

03:28
Нові книги. Художня література

Художня література

821.111(410)
А 38
Акерман, Еліот. Зелені  проти синіх[Текст]: /Елліот Акерман; [пер. з англ.  Л.Зурнаджи]/ Елліот Акерман.- К.: Дуліби, 2017.-208с.
«Зелені проти синіх» –  переклад українською мовою американського бестселера за списком «Нью-Йорк Таймс». Дія відбувається під час війни в Афганістані (2001–2014). Це є правдивий глибокий, суворий твір про те, якою насправді є сучасна війна. «Війна – це омана», – сказав колись пророк Мохаммед. Але де вона – та межа, коли закінчуються військові хитрощі і починається зрада, віроломство? Як знайти межу, де закінчується боротьба за власну територію і свої права й починається бізнес?

821.161.2
Г 69
Горліс-Горський,Ю. Холодний яр [Текст]: Ч.1/Юрій Горліс-Горський. - Харків: Кн.Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2017.-399 с.

«Холодний Яр» – спогади вояка, які читати легко, ніби пригодницький роман, і корисно, як багате на факти джерело про маловідому сторінку нашої історії: повстанський рух під прапором Української Народної Республіки. Уперше після 1961 року презентується автентичний текст. Крім того, це перше академічне видання, яке відображує всі відомі прижиттєві версії від 1932 до 1938 року.

Книжка доповнена статтями, у яких розглянуто спогади Горліса-Горського як історичне джерело, а також наведено деякі зауваги щодо його біографії, яку досліджувати виявилося вкрай непросто.

821.161.2
Г 84
Гримич,М. Магдалинки [Текст]: роман/ Марина Гримич.-2-ге вид., перероб.-К.:Дуліби, 2016.-240с.

 

Четверо подруг у всіх невдачах свого особистого життя звинувачують «Сірожу» Драгомарецького, колишнього однокласника, а нині – високого посадовця. Вони створюють таємне товариство Магдалини, першою заповіддю якого є іґнорація чоловіків. Але одного весняного дня Магдалинки, а також їхній друг Ростик, прийнятий до товариства, отримують анонімний подарунок – путівки та авіаквитки до Париж. Тож інтрига почалася...

 


821.161.2
Д 33
Дениско,Ганна. Про що гомонить Соборний майдан [Текст]: інтерв’ю, есеї, сторінки боротьби за Свободу /Г. Дениско.- Полтава: ФОП Говоров С.В., 2018.-392с.

Книга вміщує невелику частину публіцистичного доробку заслуженого журналіста України, кавалера ордена «За заслуги» ІІІ ступеня Ганни Дениско-Антипович, котра уже понад півстоліття працює на журналістській ниві в ім’я утвердження в пост геноцидному українському суспільстві ідеалів Свободи, Честі і Справедливості, переданих нам у спадщину від аріїв – антів – козаків – лицарів Української Народної Республіки і Української Повстанської Армії, тих, хто не зрадив свою безсмертну душу і Матір Україну у найтяжчих випробах доби. Видання для широкого кола читачів.


821.161.2
З-12
Забужко,Оксана. З магій книг і людей [Текст]: збірка есеїстки/Оксана Забужко.-Камянець - Подільський,ТОВ «Друкарня» «Рута», 2012.-376с.
 

В книгу увійшли вибрані есеобєднані темою культурного простору довкола нас. Розповаідь від першої особи, тонко переплетений жанровий  мікс  мемуару, рецензії, біографії,філософського роздуму та культурологічної розвідки зроблять цю книгу привабливою для всіх,хто має смак до вдумливого читання.


 821.161.2
К 49

Клименко,Л. Вибрані хіти [Текст]: збірник  романів/ Люба Клименко.- К.: Дуліби,2016.-2-ге вид, виправл.- 428с.

«Вибрані хіти» Люби Клименко – це збірка романів авторки, які вже встигли полюбилися читачеві: «У світі твар... пардон, мужчин», «Великий секс у Малих Підгуляївцях», «Paloma negra». «У світі твар... пардон мужчин» має підзаголовок «Посібник для жінок з полювання на мужчин». Практично це класифікація чоловіків на 12 типів з практичними рекомендаціями щодо їх приборкання і ліричними відступами про любовний досвід свекрухи головної героїні. «Великий секс у Малих Підгуляївцях» засвідчує: в українському селі секс був, є і буде. «Палома негра» - це чуттєва мелодрама в латиноамериканських мотивах.


821.161.2
К 49
Клименко,Л. Маміглапінатапеї, або Любов у київській комуналці [Текст]: роман/ Люба Клименко.- К.: Дуліби, 2016-160 с.
 

Роман для людей третього віку і для тих, хто ними колись стане. Новий роман майстрині життєствердної еротики Люби Клименко призначається в основному для віку 50+. Хоча ті, хто хочуть уявити собі, яким буде їхнє інтимне життя в старості, також отримають від книги користь, а, можливо, навіть і задоволення. Тим більше, що значна частина сюжету розгортається на фоні життя київських комуналок 1960-1970 рр.


821.161.2
К 59
Кокотюха,Андрій.  Чорний ліс [Текст]: роман/ Андрій Кокотюха.- З-тє вид. – Харків: Кн. клуб «Клуб Сімейного дозвілля», 2018.-304с.

 


У Чорному лісі на Волині українці воюють відразу на три фронти: з німцями, росіянами та поляками. Головний герой - колишній міліціонер, зек, радянський диверсант - мусить розібратися в тому, хто друг, а хто ворог. У нього нині одна мета - зрозуміти, на чиєму боці правда, і відстоювати її зі зброєю в руках.




821.161.2
М 57
Ми діти твої,Україно, і доля у нас одна [Текст]: збірка патріотичної поезії митців слова Хорольщини.- Полтава: ПП Миро Ю.В., 2017.-172с.
 

До даної збірки увійшли поетичні твори майже 30-ти авторів різного віку – представників літературного обєднання «Хорольські дивоцвіти», що діє при Хорольській центральній районній бібліотеці. Основними темами поезій є любов до Батьківщини, свого роду, родини та маленької Батьківщини –села. Поряд з творами добре відомих авторів міститься поезія юних,які лише роблять перші кроки на літературному поприщі.

 

93/94
П 39
Плохій,Сергій. Брама Європи [Текст]/ Сергій Плохій.-2-е вид.- Харків: Кн.клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018.-496с.

Книга цікаво й доступно розповідає про історію нашої держави від часів Геродота до подій на Сході України сьогодні. Це авторитетне видання допоможе краще зрозуміти події минулого, а через них – і наше сьогодення. Автор фокусує увагу на українцях як найбільшій демографічній групі, а згодом – головній силі, що стояла за створенням сучасної нації. Дізнайтеся, як наші предки «призвали варягів на царювання», як наша країна боролася за право бути незалежною, пройшла крізь часи кріпацтва, комуністичного терору й Голодомору, Другої світової війни та врешті-решт отримала незалежність. «Брама Європи» — це правдива історія нашої країни, наших прагнень та життя! Пориньте у спогади предків та їхні долі, що вирішили наше сьогодення!

94(477)
П 29
Симон Петлюра та його родина [Текст]: документи і матеріали.- Полтава,ТОВ «РІК», 2018.-282с.
 

Це видання є передруком книги "Симон Петлюра та його родина", виданої 1996 року київським видавництвом "Рада" під загальною редакцією та упорядкуванням директора бібліотеки ім. Симона Петлюри в Парижі Василя Михальчука. Випустили її до 70-річчя трагічної загибелі, по суті, другого після Михайла Грушевського, Президента УНР. У ній друкуються недавно відкриті й досі невідомі широкому загалові читачів матеріали самого Петлюри, його дружини Ольги та доньки Лесі, зокрема: листи Голови Директорії УНР до міністрів і керівників дипломатичних представництв України у західних столицях, листи, вірші, малюнки Лесі Петлюри, листи Ольги Петлюри. Вміщені в книзі й їх рідкісні родинні фотографії. Розраховане ж видання на політологів, дипломатів, істориків, культурологів та широке коло читачів.

 

94(477.53)
П 56
Пугач, Олекса. Отаман Гонта 1920 року (героїзм і трагедія останніх гайдамаків Чорнухинщини)/ Олекса Пугач.- Полтава: Полтавський літератор,2018.-376с.

Книга розповідає про національно-визвольну боротьбу полтавських козаків і селян під проводом Володимира Греся (отамана Гонти) у 1920 році проти московських більшовицьких поневолювачів. Вона грунтується на спогадах учасників тих подій, документах та матеріалах архівів.
Основним гаслом їх боротьби була вільна Україна, а символом — малиновий козацький прапор. Він і зображений в центрі обкладинки книги.

Головний герой книги Олекси Пугача Гонта провів в ув’язненні 10 років – з 1929 по 1939-й рр.
Автор – історик, краєзнавець, юрист Олекса Пугач розповідає, що вся викладена в книзі інформація достовірна. Факти він брав у архіві Управління СБУ та Державному архіві  Полтавської області.

Книга видана тиражем у  300 примірників в комунальному видавництві «Полтавський літератор» на замовлення Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації у рамках регіональної Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери на 2016-2020 рр.

Переглядів: 249 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Теги: нові книги | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024