Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


Вівторок, 16.04.2024, 15:20

15:06
Афганістан

12 лютого в Семенівській ЦРБ з учнівською молоддю було проведено бесіду біля книжкової виставки «Афганістан далекий і чужий, у кожній пам’яті живий», а також присвячено патріотичну  сторінку «Афганістан вчив! Афганістан карав! Афганістан випробовував!». Заходи   приурочені 28 - й річниці виводу радянських військ з Афганістану.
Цим заходом ми вшанували пам'ять  тих, хто загинув у цій війні, згадали про тих   хто повернувся.  

 

 

 

 

 

 

 

 3280 наших співвітчизників забрала ця війна, троє з них – із Семенівського району. Понад 8 тисяч повернулися пораненими та понад 6 тисяч стали інвалідами.

Будь яка війна, оголошена вона чи ні, є найбільшим злом на землі. Це – ненормальний стан держави і суспільства. Війна приносить нещастя народам, руйнує виробничі сили, веде до насильства і сваволі стосовно до людської гідності.


Минає 28 років, а Афганістан і досі болить. Спогади, думки і почуття – відлуння тієї реальності і страшної у своїй непотрібності події...

 

 

Усі хто виявився утягнутим у цей конфлікт, були втягнуті в нього не по своїй волі. Військовослужбовці і просто цивільні фахівці чесно і самовіддано виконували свій обов’язок, волю і накази уряду, і політичного керівництва  держави, в якій жили, служили і працювали.

  Коли захочеш поспілкуватися з воїном-афганцем,  на відверту  розмову не розраховуй. Боляче згадувати та розповідати.

Найбільш людські втрати припали на середину 80 - х  років. Саме ці роки і стали для жителів Семенівського району чорною міткою Афганістану, бо в 1983 році загинув наш земляк Микола Головко із с. Тукали, в 1985 році прийшла похоронка на старшого лейтенанта Сергія Семенченка із с.м.т. Семенівка, в 1986 році загинув третій наш земляк Анатолій Семенов із с. Погребняки. До останньої хвилини свого життя вони були вірними солдатській присязі. Батьківщина посмертно нагородила їх орденами Червоної Зірки.

Імена тих, хто повернувся на рідну землю в цинкових домовинах на вічний спокій, повинні залишитися в пам’яті народній.

Пам'ять про ті дні і події, про людей, що опинилися в настільки складних, а іноді й критичних обставинах, повинна бути вічною, а учасники подій у Республіці Афганістан заслуговують загальної поваги. Давайте пам’ятати про них повсякденно не лише в дні пам’ятних дат, не залишати їх наодинці зі своїми численними проблемами.

 

15 лютого біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам відбувся захід з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.  

Переглядів: 402 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Теги: Афганістан, захід | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024