Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


П'ятниця, 29.03.2024, 07:46

11:57
1 червня - Міжнародний день захисту дітей
 
 

       Щороку 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни - Міжнародний день захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги.
 

Історія цього свята починається з 1924 року. У цьому році пройшла Міжнародна конференція, на якій основним питанням обговорення було здоров'я і благополуччя дітей. Рішення відзначати 1 червня Міжнародний день захисту дітей прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у Парижі, в листопаді 1949 року, на якому виголосили клятву про безустанно боротьбі за забезпечення міцного миру як єдиної гарантії щастя дітей. Через рік, у 1950 році 1 червня був проведений перший Міжнародний день захисту дітей. Після чого, свято на честь підростаючого покоління став проводитися щороку 1 червня. ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини - одним із пріоритетів у своїй діяльності. 

Свято встановлено в Україні «…На підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна - дітям" та інших громадських організацій…» згідно з Указом Президента України «Про День захисту дітей» від 30 травня 1998 року № 568/98.


 

           Цей день для дорослих є нагадуванням про захист прав наших дітей на життя, свободу думки, на освіту, відпочинок, дозвілля, на захист від насилля і експлуатації. 
Саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.
У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов'язків.
Лікар, письменник і просто мудра людина, Діпак Чопра, одного разу дав пораду батькам: «Єдина порада – будьте хорошим прикладом. І не тисніть, і не викликайте у дітей почуття провини. Скажіть їм, що вони є подарунком від всесвіту – ось що таке діти. Вони не є Вашою власністю – Ви тільки тимчасові наглядачі».
Закликаємо усіх сьогодні й кожного наступного дня зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України!
   Зі святом!
 
Переглядів: 434 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024