Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


Неділя, 05.05.2024, 22:59

10:59
СОБОРНІСТЬ УКРАЇНСЬКОГО ДУХУ - НАВІЧНО В СЕРЦЯХ ТА ПОМИСЛАХ ЛЮДЕЙ

СОБОРНІСТЬ УКРАЇНСЬКОГО ДУХУ - НАВІЧНО В СЕРЦЯХ ТА ПОМИСЛАХ ЛЮДЕЙ

 
 День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.
Мабуть, не випадково вказаний день збігався з річницею історичного IV Універсалу Центральної Ради, згідно з яким УНР проголошувалась самостійною, незалежною державою. Отже, він мав стати днем подвійного всенародного свята – Незалежності й Соборності
  Саме цій знаменній події і було проведено історичну панораму: «Соборність українського духу – навічно в серцях та помислах людей» із читачами нашої бібліотеки з метою поглиблення знань з історії виникнення свята Соборності України. 
  "Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього",– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Людина, яка не знає минулого – як перекотиполе, куди вітер подме, туди воно й котиться. Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле". Такими словами розпочали ведучі заходу О.О. Мартус, Г.В. Самбур.
  Слова, що пролунали тоді на Софійській площі, хвилюють нас і сьогодні. Може, саме сьогодні — у непростий і складний для нашої країни час – особливо. Це звучить як молитва:
«Віднині український народ, увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднати всі зусилля своїх синів для створення української держави, на добро і щастя українського народу».
  «Молімось за наш край, за нашу славетну рідну землю. Храни нас в цей важкий час, не дай нам впасти духом, бути мужніми, даруй світло прозріння, добру волю, яку заслуговує наш народ. Дай, Боже, нашим дітям майбутнє!»
 
До уваги читачів книжкова виставка «Велич України в її Соборності».
  Здобутки попереднiх поколiнь продовжують своє життя в поколiннях прийдешнiх. Вони допомагають, пiдтримують зберiгати найсвятiше — пошану до наших батькiв, дідів, справу боротьби за Українську державу.
Переглядів: 277 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024