Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


П'ятниця, 29.03.2024, 01:19

11:38
Знати, щоб не оступитися
«Суспільство завжди намагається жити за встановленими правилами проте немає жодної  людської спільноти,  у якій  би такі правила не порушувалися. Часто такі порушення мають дріб’язковий  характер наприклад, запізнення учня на урок, перехід  дороги за межами пішохідного переходу, а іноді є надзвичайно небезпечні, як крадіжка чи вбивство людини. Відносини, пов’язані зі вчиненням людьми суспільно небезпечних діянь та визначенням відповідальності за їх вчинення регулює кримінальне право, а саме ці діяння називаються злочинами».

 

 

Так, 12 квітня у     Семенівській центральній районній бібліотеці, в   рамках       клубу « Підліток і закон», розпочалася бесіда за круглим столом «Немає в злочині геройства, є тільки сором і ганьба».
На засідання були запрошені: старший оперуповноважений групи кримінальної міліції в справах  дітей Семенівського РВ  УМВС  України в Полтавській області майор міліції  Копорх  В. В. та учні Семенівського НВК №1 8 класу, класний керівник Чорнобай Л. М.
Вікторія Вадимівна розповіла, що таке злочин, навела приклади правопорушень та їх покарань, зауважила, що важливо зупинити злочин, але ще важливіше його попередити. 
Наголосила, що людина не народжується злочинцем, а стає ним через певні життєві обставини. Часто діти і підлітки думають, що за скоєний ними злочин ніякої відповідальності не буде, бо вони ще неповнолітні. Проте гуманне ставлення суспільства до дітей аж ніяк не означає, що їм треба потурати у всьому. Навпаки. Адже  багато злочинців починало свою «кар’єру» ще в підлітковому віці.  Було приділено увагу питанню виховання дітей у             сім’ї , наведено приклади.
 
 

Вікторія Вадимівна давала вичерпні відповіді на запитання  учнів: які дії та з якого віку ведуть до адміністративної та кримінальної відповідальності,до якої години можна підліткам знаходитись на вулиці в вечірній час,розпивання спиртних напоїв та куріння учнів та інше.
В ході заходу було переглянуто кінофільм «Почуй мене».
Бібліотекар читального залу Мартус О. О. представила членам клубу виставку – застереження «Знати, щоб не оступитися».
Переглядів: 544 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Теги: Підліток і закон | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024