Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


П'ятниця, 19.04.2024, 09:58

16:27
Всеукраїнський тиждень права

«Підліткова злочинність: причини і наслідки»

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права  8 грудня 2016 року   в Семенівській ЦРБ  було проведено чергове засідання клубу «Підліток і закон». Тема засідання «Підліткова злочинність: причини і наслідки». Захід було проведено у формі правової години.
В заході  взяли участь члени клубу, учні 10 класу (класний керівник А.Г. Підгорна) Семенівського НВК№1 та запрошені: головний спеціаліст Семенівського бюро Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сінельник Світлана  Анатоліївна ,інспектор Семенівського відділу поліції  Копорх Вікторія Вадимівна та провідний фахівець  з питань зайнятості населення Баранцова Тетяна Володимирівна.
« Закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватись своїми правами і добре виконувати свої обов'язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони. Звичайно, у вашому віці неможливо знати детально всі закони. Але основне, що стосується вас, ви повинні знати. Це і є метою нашого засідання»,  -   такими словами розпочала захід ведуча О. Мартус. Вона надала слово гостям , які ознайомили  учнів із положеннями Кримінального кодексу України; на прикладах розкрили   причини правопорушень та їхні наслідки;  хто несе відповідальності за скоєні вчинки та  дії,  з якого віку; що таке кримінальна та адміністративна відповідальність, ознайомили учнів з  основами правомірної поведінки.
Світлана Анатоліївна  підготувала та роздала учням буклет «Дитино, знай свої права та обов’язки!», розповіла  про  права дітей від їх народження до повноліття.
Цікавою  та змістовною була розповідь  Вікторії Вадимівни. Вона  навела  приклади з практики,  про  відбування покарань в місцях позбавлення волі  для неповнолітніх, та відповіла на запитання  учнів, які виникали в ході заходу.
Право дитини на працю  записано в основному законі нашого життя Конституції України про це говорила провідний фахівець  з питань зайнятості населення   Тетяна Володимирівна.
В кінці заходу було проведено правову вікторину. Всі присутні переглянули книжкову виставку «Знати, щоб не оступитися».

 

 

 

 

 

Переглядів: 343 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Теги: право, Клуб Підліток і закон, виставки | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024