Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


Субота, 20.04.2024, 11:56

10:44
Віртуальна книжкова виставка


Про трагічні події Майдану та події в зоні АТО  розповідають митці пера – наші з вами сучасники.  Українські митці   працюють над створенням тематичних літературних творів, аби жодна година важливого періоду в житті України не залишилася забутою.


Пропонуємо книги які є у фонді Семенівської ЦРБ та запрошуємо до читання. 

 

Дацюк Г.І. Янголи Небесної Чоти/ Галина Дацюк.-Чернівці: Букрек,2016.-320с.


Друга частина книжки присвячена митцям, які живуть та творять культурний простір України і стали добровольцями, волонтерами АТО, героями Революції гідності.



 

 

 

 

 

 


Брехуненко, Віктор."Братня" навала Війни Росії проти України ХІІ-ХХІ ст.[Текст]/В. Брехуненко,В. Ковальчук, М. Ковальчук,В. Корнієнко.-Київ,2016.-248с.

 

У книзі в науково-популярному форматі розглядаються численні російсько-українські війни включно з Вітчизняною війною українців за незалежність, яка розпочалася зі вторгнення російських окупантів в Україну в лютому 2014 р. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гуменюк,Б Блокпост [Текст]: Вірші.Новели.Публіцистика/ Борис Гуменюк.-К.: ВЦ  "Академія", 2016.-336с.



У віршах, новелах і публіцистичних одкровеннях цієї книжки - пережита автором правда Майдану і війни. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Стражний О.С. Менталітет Майдану: Хроніка подій - свідчення очевидців[Текст]/Олександр Стражний.-К.: "Дніпро", 2016.-192с.

 

У цій книзі подано огляд подій, що відбувалися в Україні в листопаді 2013 - лютому 2014 років. Ретроспектива Революції Гідності розгортається на фоні голосів її учасників, а також на тлі аналізу схожих революцій в інших країнах світу.
Розгляд, зроблений не просто учасником Руху спротиву, але й психіатром, надає фактам неочікуване осмислення. Менталітет Майдану виведено в динаміці і суперечностях — він, як організм, зароджується, дорослішає, усвідомлює себе і, в решті решт, діє. Аналізуючи поведінку учасників руху спротиву і пересічних громадян, що підтримали або не підтримали Майдан, автор робить висновки про те, які саме риси української ментальності під час екстремальної ситуації виявили себе найбільшою мірою, а які залишилися «незадіяними». Завершується книга підсумком, яким чином змінилося світосприйняття українців після Майдану, і що може чекати на Україну в майбутньому.

Майдан і Ц ерква.-К.:Техніка, 2015.-656с.
Книга є наслідком моніторингу подій зими 2013-2014 рр. - Українського ЄвроМайдану чи Революції Гідності.

 

Книга розкриває суть духовного Майдану, зміст Революції Гідності, показує роль релігії і Церкви в становленні громадянського суспільства та сучасних соціально-політичних процесах.

 

 

 

 

 


Рудневич,Марко. Я з небесної сотні:повість/Марко Рудневич.-К.:А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА,2014.-182с.

У своїй книжці “Я з Небесної Сотні” Марко Рудневич розповідає про три вирішальні доби на Майдані, про ті тривожні лютневі дні і ще довго пам’ятатимемо простого дев’ятнадцятирічного хлопця зі щирою душею – Макса зі Сміли.

У повісті описуються останні сім днів його життя . Умовно твір можна поділити на дві частини: "до Майдану" та "на Майдані".

У першій частині, коли Макс ще живе вдома, в звичній обстановці, він схожий на середньостатистичного українського студента, який нічим незвичайним не виділяється, таких в Україні тисячі.  Він їздить до інституту, спілкується з ровесниками, стикається з такими ж проблемами й турботами, з якими стикається і більшість з нас кожного дня. Нормальний хлопець, не гірше і не краще.

У другій частині він опиняється на Майдані. Майдан описується зовсім не пафосно, в героїзмі людей немає нічого фальшивого, він і героїзмом-то не здається. Просто ті, хто там опинився, не могли вчинити по-іншому а справи інших – шукати собі виправдання. Саме в цій абсолютній відсутності пафосу, сприйнятті дійсності очима звичайного хлопця (нехай і з живою уявою) і криється головна чарівність повісті.

Цей твір з трагічною розв’язкою на перевірку виявляється справжнім  звеличенням життя.

Базів Василь. Армагеддон на Майдані/ Василь Базів. – К. : Український пріоритет, 2014. – 160 с.

Роман-реквієм “Армагеддон на Майдані”, в основі покладено  реальні події, герої і нелюди, — перше художнє вербальне полотно про галактичні за своїм масштабом події в Україні, що ввійшли у всесвітню історію під священною та магічною смислоформою – МАЙДАН. В апокаліптичному вимірі на авансцені 21 століття, якою став майдан посеред сакрального для усієї планети Києва, орудують у живій людській плоті ангели і демони у транскрипції третього тисячоліття.

Прототипом головного героя став активіст Євромайдану Юрій Вербицький, викрадений 21 січня і вбитий після катувань.

"Юрій Вербицький став першою жертвою режиму Януковича. Він помер мученицькою смертю у мирний час і у мирній країні. Це стало шоком для суспільної свідомості і для мене також. Юрій — мій земляк. А його тіло знайшли у тому місці, де я часто буваю. Його смерть важко переживав. У стані збудження зрозумів, що не можу не написати книгу. Довго обдумував і виношував її, а написав швидко. Думки накривали, навіть записувати не встигав. Вже у березні роман закінчив", - розповідав Василь Базів.

 

Бобрищев, Костянтин.Війна і мип:Фотопоема.-Полтава:ТОВ "АСМІ", 2016.-253с.

 

 

Сам автор про цю книгу говорить так: "Ця книга про війну і мир. У ній чорне переплетене з білим, а біле з чорним. У пошуках необхідних кадрів,як у зоні бойових дій, де земля змішувалась з небом, вода з кров'ю, життя зі смертю, так і в інших куточках країни, де люди, в одну мить опинившись втягнутими в цю страшну трагедію, продовжували жити безтурботним життям, я об'їздив усю Україну. При цьому лишаюсь невпевненим, що справився із поставленим завданням до кінця, хоч і докладав усіх зусиль, аби кожний знятий кадр був максимально правдивим і реалістичним. І головне - залишився у пам'яті кожного, хто його бачить, назавжди.Щоб потім,через багато років, заглядаючи до цієї книги, читач упізнав у ній не лише себе, а й своїх близьких, яким доля послала таке тяжке випробування".

АТО- неоголошена війна

Євгена Положія "Іловайськ» : Розповідь про справжніх людей».-Харків: Фоліо,2015.-378с.

«Іловайськ» – книга про мужність неймовірний героїзм і людяність українських солдат і офіцерів, бійців добровольчих батальйонів, батальйонів тероборони, всіх тих, хто опинився в кінці серпня 2014 року в «Іловайському котлі», що став найбільшою поразкою української армії в ході війни на сході. Це чесна книга про війну, яка, як відомо, нікого ще не зробила краще, натомість, серед крові, вогню та заліза люди залишаються людьми. Автор почув історії близька сотні учасників Іловайської трагедії, книга побудована на реальних подіях.

 

 

 

 

Катастрофа і тріумф. Історії українських Героїв [Текст] / за ред. Л. Івшиної ; упоряд. М. Семенченко. - 2-ге вид., перероб. - Київ : Укр. прес-група, 2016. - 296 с. - (Бібліотека газети "День").

"Ця книга — про тих, хто пішов боронити нашу землю та зберігає єдність країни. Про тих, хто робив героїчні вчинки, просто добре виконуючи свою роботу і залишаючись вірним присязі. Вона — про силу, волю, мужність. Про Героїв. Тих, хто загинув, і тих, хто вижив, пройшов, пережив. За час війни на сході «День» зібрав і опублікував стільки історій, що вистачило б на кілька томів. І ми продовжуємо їх записувати. Тут ви можете прочитати знакові історії про знакові події цієї неоголошеної війни на Донбасі. Можливо не всі вони припадуть вам до душі, але ви вже ніколи не бачитиме війну абстрактною і далекою, навіть якщо живете за тисячі кілометрів від неї і вам не чутно «Градів»...

Торба В. Я – свідок. Записки з окупованого Луганська[Текст]/Валентин Торба. – К.: Українська прес – група, 2016. – 384с.

 

 

У книжці зібрано спогади, фрагменти щоденника та статей у «Дні», які із окупації для автора стали вікном в Україну. Інколи без світла, інколи без надії на звільнення, інколи без можливості повідомити про себе з тенет заблокованого міста, яке перетворилося на пастку. Та він був переконаний, що читачі в Києві чи Одесі, Харкові чи Львові мають зсередини бачити, як Зло розпинає схід нашої країни. Не лише заради фіксації, не тільки для розсмоктування гарячих подробиць, а насамперед для правильних висновків. Це та книга, типографська фарба якої пахне кров’ю і просякнута слізьми. Вона розповість про втрату і біль, про героїзм і безпорадність, про те, що довелося пережити українцям на Донбасі і що ще доведеться нам винести. Зрештою до чого ми маємо бути готові...

Ми пам'ятаємо. Ми віримо, що смерті на Майдані, а згодом - на сході України у війні з російськими окупантами не були даремними. Ми сподіваємося, що виборемо право жити в могутній європейській державі, про яку мріяли герої Майдану.

Переглядів: 637 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Теги: АТО, небесна сотня, віртуальна виставка | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024