Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


Четвер, 28.03.2024, 16:35

09:29
Свято Матері

 

 

 

 

 

У другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року людство вшановує  жінку:  жінку – матір, жінку – трудівницю, жінку – берегиню життя на землі. В 2017 році День матері в Україні припадає на 14 травня.

Саме у травні, коли мати виряджає свою доню – Землю у пишному вбранні весняних квітів у дорогу життя, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають День Матері.

 

 

 

Земля дочекалась і рясту, і сонця, і цвіту.

Душа, мов калина, росте і цвіте від тепла,

 

Нічого не треба, нічого не хочу від світу,
Лишень аби мати на білому світі була.

            12 травня в Семенівській  центральній районній бібліотеці відбулося свято  Матері організоване спільно з районною жіночою радою. Захід відкрила  ведуча , заввідділом обслуговування ЦРБ,  Галина Самбур словами :  «Слово «мама» росте разом з нами тихо, як тихо ростуть дерева, сходить  сонце, розцвітає квітка, як тихо світить веселка і гладить по голівці рідна рука.  Зі звуку-сльозинки народжується на світ святе слово "мама", яке  вимовляє дитина. Але цю мить не вловити, як і не вловити того дня, коли  вперше над колискою нахилилась мати. Це мить і це вічність, бо мама живе з нами вічно.

          Мама, матуся... Це одне з найпрекрасніших слів на Землі, перше слово, яке промовляє людина. Воно звучить усіма мовами однаково ніжно для усіх народів світу».




 






На святі  Матері    прозвучали  вітання для матерів – героїнь   та всіх присутніх від селищного голови ОТГ  Людмили  Милашевич, заступника селищного голови ОТГ Алли Оніпко, голови районної жіночої ради   Ольги Лисенко.  Мама 5 дітей Тамара Сушко розповіла про   те, що      материнська любов безмежна і її вистачає не лише на одну чи двох дітей, а набагато більше.

Побажала  всім нашим берегиням — довгих років життя, здоров’я , наснаги, поваги і шани від людей, а від Всевишнього – благословіння!   

         З  музичним вітанням виступив жіночий ансамбль «Надія» , створений на базі жіночої ради. В записі прослухали пісню «Через поле України ішла Божа мати».          
         На закінчення матерям-героїням та учасникам заходу було вручено квіти та солодкі подарунки.

        Жінки – матері  завжди стоятимуть біля витоків нового життя, тож  щиро бажаємо їм  міцного здоров'я, щастя, душевного спокою, домашнього затишку, миру і достатку.  Хай  світлом і добром відгукуються в душах дітей Ваші нескінчені турботи, терпіння, любов і відданість.

 

 

 

 

 

 

Материнство... Святе і прекрасне, оспіване поетами, увічнене художниками. І МАМА - це не просто слово – це явище планетарного масштабу, адже сам Господь зробив ЖІНКУ ОБРАНИЦЕЮ – ТІЄЮ, ЯКА ДАРУЄ МАЙБУТНЬОМУ НЕМОВЛЯТІ ЖИТТЯ. Ця людина буде жити на ЗЕМЛІ і після її переходу у Вічність!. Отож, наділена особливою красою і вишуканістю, життєвою мудрістю і героїчністю Духу, вона виконує особливу функцію на Землі – ПРОДОВЖУЄ РІД ЛЮДСЬКИЙ! 
Запрошуємо переглянути книжкову виставку приурочену до Дня матері "Жінка. Мати. Берегиня" 
 

 

 

 

Переглядів: 381 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Теги: День матері, свято, захід | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024