Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


Четвер, 28.03.2024, 21:36

10:29
Презентація книги

 

Положій,  Євген. "Іловайськ"[Текст]:Розповідь про справжніх людей/ Євген Положій.-Х.:Фоліо,2015.

21 вересня у Семенівській музичній школі  відбулася презентація книг Євгена Положія «Іловайськ» та «5 секунд. 5 днів».
Ініціаторами та організаторами заходу стали депутат Полтавської обласної ради Володимир Куцовол та селищний голова Людмила Милашевич. На заході були присутні земляки - учасники АТО, сільські голови; представники закладів освіти, культури,  громадських і волонтерських організацій, учнівська молодь.

Автор книг  Євген Положій – український письменник, журналіст, мандрівник. Вищу освіту отримав у Сумському педагогічному університеті ім. А. С. Макаренка. Автор 6 романів. Найвідоміші з них «Дядечко на ім’я Бог» (2008), «По той бік Пагорба» (2010), «Іловайськ» (2015). Працює головним редактором сумської суспільно-політичної газети «Панорама». Мешкає у Сумах.
«Іловайськ» — книга про мужність, неймовірний героїзм і людяність українських вояків і офіцерів. Текст побудовано на реальних подіях - свої історії авторові розповіли близько 100 очевидців - бійці добровольчих батальйонів «Донбас», «Дніпро-1», «Херсон», «Миротворець», 39-го («Дніпро-2»), 40-го («Кривбас»), 42-го батальйонів територіальної оборони, солдати та офіцери 17-ї танкової бригади, 51-ї, 92-ї, 93-ї бригад ЗСУ, прикордонники Сумського пересувного загону. Деякі з цих розповідей увійшли до книги. Це книга про війну, яка, як відомо, нікого ще не зробила краще, натомість, серед крові, вогню та заліза люди залишаються людьми. "Іловайськ" - це реальні подіі, розповіді про факти, після яких виникає більше питань, ніж відповідей. 
Книга «Іловайськ»  отримала відзнаку «Коронації слова – 2015», як краща книга про АТО на  Львівському форумі книговидавців.  Вона  також була представлена в жовтні 2015 року на Міжнародному ярмарку у Франкфурті.
Історія, яка стала основою для  написання "П'яти секунд" – історія з життя, одна з тієї сотні, що автор почув та записав тоді, коли готувався "Іловайськ". Але автор вирішив її виокремити. 

За словами Євгенія Вікторовича книга "П'ять секунд" – про справедливість, про жагу справедливості. Війна закінчується, так завжди. І ця закінчиться. Через десять років, через двадцять… Через рік… Я не знаю, коли.  А жага справедливості, кохання не закінчується ніколи. Людина приходить на світ від кохання. Наші батьки любили одне одного, ми любим наших дружин, наших дітей. Тому кохання вічне, а війна закінчиться, а значить, переможе кохання, ми переможем" .

П'ять секунд потрібно протриматися пораненому бійцю, щоб вижити.

"Рахуєш, до прикладу, один – сонце зійшло, два – хмарки на небі, три – дуже люблю свою дружину, і так далі… І правильно джгут наклав – значить виживеш", -  розповідає автор.

А вічність дісталась лікарю із батальйону "Херсон" Владу Ковальову, який йде на війну також добровольцем."Сестра його запитує: "Владику, куди ти йдеш, що буде, як ти не повернешся, хто дітей твоїх догляне?". Відповідь була проста"А знаєш, Черепахо, (ім'я героїні) ти не переймайся. Прийдуть люди і потурбуються про все." "Ні, це ти не розумієш, брате, зараз кожен за себе. Як ти загинеш, твої діти, твоя дружина будуть жебракувати." Влад приймає рішення йти і йде. На жаль, він гине, але на все життя дав сестрі своїй урок, бо люди таки прийшли та про все потурбувались", розповідає автор.

На заході працівниками Семенівської ЦРБ було представлено книжкову виставку  «В книжковій пам’яті – миттєвості війни». Матеріали, що представлені в розділі «За честь, за долю, за Українську волю: полтавці учасники АТО»  розповідає про бійців АТО з Полтавської області , а також  наших земляків-семенівців.

Зустріч  відбулася в дружній теплій обстановці  і залишила за собою нові враження, переживання  і надії на краще. Від усіх присутніх звучали слова подяки  автору книг та організаторам заходу. 
Євген Положій дав змістовні відповіді на запитання  присутніх та разом із Володимиром Куцоволом вручив книги з автографом кожному із учасників АТО, що були на зустрічі, поспілкувався із учнями та учасниками Іловайських подій із Семенівщини. 
Кожен міг придбати книги письменника та зробити фото на згадку.

Дуже приємно,що книгу Євгена Положія «Іловайськ», в подарунок отримала і наша бібліотека. Тож користувачі бібліотеки матимуть можливість познайомитись з новою книгою.

Переглядів: 324 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Теги: презентація книги | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024