Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


П'ятниця, 19.04.2024, 04:25

10:16
Нові надходження літератури


84.4УКР6
Винничук Ю.П. Мальва Ланда [Текст]: роман/Юрій Винничук; худож.-оформлювач О.М. Іванова.-Харків: Фоліо, 2016.- 602с. 

     
Роман Юрія Винничука критики оцінили як визначну подію в українській літературі. Написаний у постмодерністській манері зі збереженням усіх характерних особливостей цього напрямку, він захоплює карколомним сюжетом, присмаченим еротикою, чорним гумором, нестримним потоком фантазії і, звичайно ж, розкішною мовою. Та водночас у цьому своєрідному романі-лабіринті присутній глибокий підтекст у формі незліченних літературних алюзій і натяків, гри з читачем, як сюжетної, так і мовної.    

 

 

 

84.4УКР6

Виннчук Ю.П. Груші на тісті/Юрій Винничук; худож.-оформлювач  В.М. Карасик.-Харків: Фоліо, 2015.-349с.    


  
«Груші в тісті» давно уже стали бестселером, багато разів передруковувалися і перекладалися, віддавна мандрують інтернетом. Юрій Винничук знову пірнає в минулі роки, у свою молодість: коли він фарцував (цікаво, чи всі молоді зараз знають, що це), вчився в інституті, служив у лавах армії і... любив. Любив усе — дівчат, друзів, поезію, пригоди... тобто саме життя. Тому у «Грушах...» — безліч історій, наповнених шаленим гумором (не завжди цнотливим), деколи майже вар’ятством, львівським колоритом і навіть пікантними подробицями життя львівської богеми 70-80-х років минулого століття.

 

 

 

84.4УКР6

Виннчук Ю.П. Місце для дракона/Юрій Винничук; худож.-оформлювач  В.М. Карасик.-Харків: Фоліо, 2015.-313с. 

  

«Місце для дракона» — напрочуд дивна історія, в якій усе навпаки: дракон на ім’я Грицько — це не лютий і кровожерливий хижак, що поїдає молодиць, а добрий травоїдний мрійник та романтик, натомість лицарі на чолі з володарем королівства ми підступні та трусливі. Дракон милується метеликами, пише вірші та читає Біблію. Біля його печери замість людських останків — доглянуті клумбочки мальв, а своє полум’яне дихання він спрямовує тільки вгору — щоб не нищити природу. Він не їсть м’яса і не хоче нікого вбивати.

Але традицій ніхто не скасовував, і ці традиції зобов’язують будь-що знищити дракона. Добро і зло міняються масками — люди стали драконами, а Грицько-дракон більше людина, ніж самі люди. Отож, чи зможе зрозуміти він закони людського світу, а головне — виправдати їх? Чи знайдеться місце драко-нові-метелику серед придворних інтриг, королівських змов, лицарських поєдинків і боротьби за принцесу та Люботинське королівство?..

Окрім повісті «Місце для дракона» до книжки увійшли фантастичні та моторошні «Дивні оповіді» та «Львівські легенди», а також антиутопічна повість «Ласкаво просимо в Щуроград».      

   
84.4УКР6
Кокотюха А.А. Автомобіль із Пекарської: роман/ Андрій Кокотюха; худож.-оформлювач Л.П. Вировець.-К.: ДОВЖЕНКО БУКС,2016.-283с.  


Львів, 1911 рік. У центрі міста, на вулиці Пекарській, у власному розкішному автомобілі знайдено мертвою доньку нафтового магната. Люди в масках, кримінальні ватажки, мільйонери, провокатори — підозрюються всі. І все ж найбільший ризик для Клима Кошового — це те, що його приватне розслідування категорично не подобається впливовій красуні Магді Богданович…           

84.4УКР6
Положій, Євген. Дядечко на ім’я Бог. / Є. В. Положій; худож.-оформлювач О. Г. Жуков. – К.: ДОВЖЕНКО БУКС, 2016. – 347 с.


…Як відомо, коли ти розмовляєш з Богом, то це молитва, а от коли Бог розмовляє з тобою, то це, певне, шизофренія. Так і є: Бог повідомляє, що сьогодні рівно опівдні Рай та Пекло закриваються назавжди. Віднині — жодних надій, ніякого безсмертя…

Це історія трьох молодих людей, долі яких дивно перетинаються. Кожен хоче знайти відповідь на одне просте запитання: що буде після того, як я помру?.. Так чи інакше, кожен з них отримує те, чого прагнув. Можливо, і відповідь на своє запитання…


84.4УКР6
Положій Є.В. Потяг/худож.-оформлювач О.Г. Жуков.-Харків: Фоліо, 2016.-251с.


Якщо шлюби вершаться на небесах, то вибори - в ночі біля урн. Головний редактор провінційної газети сповідується у купе потягу, який мчить крізь темряву в невідомому напрямку, двом янголам - своїм небесним батькам. Йому вже нічого приховувати, бо, не виключено, це його остання подорож. Правдива і смілива книжка про українські реалії, про людину, яка народилася не в той час і не в тому місці...

84.4УКР6

Скрябін,К. Проза[Текст]/Кузьма Скрябін; фото Ю.С. Кочетової; худож.-оформлювач  Л.П. Вировець-Харків: Фоліо,2016.-378с.  

    
Кузьма Скрябін (справжнє ім’я Андрій Кузьменко) народився в місті Самбір Львівської області 17 серпня 1968 року. Закінчив музичну школу за класом фортепіано. 1989 року записав першу пісню у складі музичної групи «Скрябін». З того часу став відомим як співак, автор музики і текстів багатьох десятків пісень, а також ще і як талановитий письменник. У видавництві «Фоліо» вийшли друком його книжки «Я, “Побєда” і Берлін» (українською та російською), «Я, Паштєт і Армія», та "Я, Шонік і Шпіцберген". 
До цього видання включено усі прозові твори відомого музиканта, в яких якнайкраще розкрився його оригінальний, приправлений іскрометним гумором, письменницький талант.

84.4УКР6
Яріш Я.І. Судний день [Текст]: роман/ Ярослав Яріш; худож.-оформлювач Л.П. Вировець.-Харків: Факт,2016.-300с.      


Сюжет роману Ярослава Яріша «Судний день» заводить нас у жорстоке ХVІІІ століття, де поміж темних пущ Холодного Яру та глибоких байраків запорозького степу кувалися свячені ножі, у той час як у замках і палацах жирувало знавісніле від безкарності панство. Ось-ось «заспівають треті півні», впаде іскра у порох і велике пожарище затопить всю Україну, спом’янувши горді часи Хмельницького і Палія.
Усе ніби й просто… Але була ще й третя сила…
     


84.4ПОЛ

Зануссі К. Час помирати[Текст]: Спогади, роздуми, анекдоти/К. Зануссі; пер. з пол. Л. Хворост; худож.-оформлювач О.Г. Жуков.-Харків: Фоліо, 2016.-478с.

 

Кшиштоф Зануссі (нар. 1939 р.) – видатний польський режисер, сценарист і письменник, лауреат Каннського кінофестивалю (1980 р.), одержав спеціальний приз МКФ у Венеції у 1982 р., а в 1984 р. – Головний приз того ж фестивалю, у 2000 р. – Гран-прі ХХІІ Московського кінофестивалю і в 2005 р. – премію ім. Параджанова “за внесок у світовий кінематограф” на Єреванському міжнародному кінофестивалі.

«Час помирати» — це розповідь справжнього митця про його непростий шлях у мистецтві . Ця книга — черговий авторський фільм Зануссі, але зроблений за допомогою не монтажних фраз, а словесних. Життя кінематографіста в соціалістичній Польщі, спогади про фільми, про світ у форматі «схід-захід», спогади про людей, що його оточували, серед яких були Папа Іван Павло ІІ, президент Чехії Вацлав Гавел та багато інших.

 

Спеціально для українського видання Зануссі написав новий розділ, де розповів про своє ставлення до України, до її історії та культури.

Переглядів: 408 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Теги: нові книги, нові надходження книг | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024