Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


Субота, 20.04.2024, 08:22

14:03
Нові надходження літератури

Знайомтесь, нові книги!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

63.3(4УКР)

Батій,Я. Андрій Шептицький [Текст]/Я. Батій.-Харків:Фоліо, 2016.-120с.

 

Праведник віри - таким знають митрополита Шептицького в усьому світі, адже під час Другої світової війни він власними зусиллями врятував від неминучої смерті сотні єврейських родин. А для української церкви митрополит Андрей - одна з найвеличніших постатей. Його вчинками завжди керували любов та правда і, мабуть, саме тому Андрей Шептицький здобув загальну повагу. У 36 -річному віці він очолив Українську греко-католицьку церкву і був її очільником до кінця свого життя.Митрополит Андрей першим із ієрархів почав використовувати у спілкуванні з вірянами народну мову, першим почав правити богослужіння українською. І можна стверджувати беззастережно: Андрей Шептицький був людиною великої сили волі, патріотом своєї країни,який заповідав своїм нащадкам: "Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою й невтомною працею любіть Україну".

 

63.3(4УКР)

Проект Україна. Австрійська Галичина[Текст] /Упоряд. та перед. М.Р. Литвина; худож.-оформлювач О.А. Гугалова.-Харків: Л.А. "Час читати", 2016.-410с.: іл.

 

Ця книга– діалог істориків, географів, літературознавців, письменників, публіцистів про час і простір підавстрійської Галичини від кінця  ХУІІІ ст. до Першої  світової війни, розпаду Дунайської монархії.

 

 

 

 

 

 

 

 


66.3(4УКР)
Стражний О.С. Менталітет Майдану: Хроніка подій - свідчення очевидців
[Текст]/Олександр Стражний.-К.: "Дніпро", 2016.-192с.

 

 

У цій книзі подано огляд подій, що відбувалися в Україні в листопаді 2013 - лютому 2014 років. Ретроспектива Революції Гідності розгортається на фоні голосів її учасників, а також на тлі аналізу схожих революцій в інших країнах світу. Розгляд, зроблений не просто учасником Руху спротиву, але й психіатром, надає фактам неочікуване осмислення. Менталітет Майдану виведено в динаміці і суперечностях — він, як організм, зароджується, дорослішає, усвідомлює себе і, в решті решт, діє. Аналізуючи поведінку учасників руху спротиву і пересічних громадян, що підтримали або не підтримали Майдан, автор робить висновки про те, які саме риси української ментальності під час екстремальної ситуації виявили себе найбільшою мірою, а які залишилися «незадіяними». Завершується книга підсумком, яким чином змінилося світосприйняття українців після Майдану, і що може чекати на Україну в майбутньому.

84.4УКР6
Тракало,В.Й. Колонія [Текст]:роман/Василь Тракало.-К.: Дніпро,2016.-832с.



Роман «Колонія» — книга українського прозаїка. Через до­лі багатьох галицьких родин автор показує тернистий шлях нашого народу до волі від 1920-х років і до проголошення незалежності України у 1991 році та до сьогодення. Події у тво­рі розгортаються не тільки в Україні, а й у Польщі, Німеччині, Росії, Сполучених Штатах Америки, Канаді. Документальні архівні матеріали лише підсилюють інтерес до роману.

 

 

 




84.5 КИТ
Алай. Коли курява спаде
[Текст]:роман/ Алай; пер. з кит.Н.А.Кірносової; худож.-оформлювач Я.К. Казаченко.-Харків:Фоліо,2016.-443с.

У центрі роману - життя родини місцевого правителя. Оповідь ведеться від імені його нібито недоумкуватого молодшого сина. Читач знайомиться не лише зі способом життя тибетців, а й з пануючими у країні порядками, де були магічне зілля і феодальні чвари, голод і проституція, шлюби та війни, на які йшли заради захоплення земель та влади, - й усе це на тлі відрубування голів, привселюдного побиття, відрізання язика, рук і ніг...

 







84.5ЯПО
Кавабата,Ясунарі. Сплячі красуні. Давня столиця. Стугін гори 
Текст]:романи, повість/ Ясунарі Кавабата; пер. з яп. І.П. Дзюба,М.С. Федоришина; худож.-оформлювач О.Д.Кононученко.-Харків: Фоліо,2016.-537с.

Ясунарі Кавабата (1899-1972) — один із найвидатніших японських письменників 20 століття. Лауреат Нобелівської премії з літератури 1968 року. В основу його творчості покладене традиційне японське уявлення про прекрасне.
«Стугін гори» (1954) — психологічний сімейний роман, герой якого, старий Сінґо, прагне збагнути себе й поведінку своїх не зовсім удачливих дітей. Роман цікавий тим, що досить розгорнуто трактує проблему старості.

У повісті «Cплячі красуні» ця тема стане визначальною. Старий Егуці, що під кінець життя бажає повернутись у молодість, вчащає до будиночка «сплячих красунь», де, піддавшись спокусі, наче воскресає на якийсь час, аж поки несподівана смерть однієї дівчини знову не повертає його на грішну землю.

Роман «Давня столиця» — це історія випадкової зустрічі двох дівчат-близнят Тіеко й Наско, розлучених долею невдовзі після народження. Гімн колишній столиці Японії з храмовими садами й парками.



84.5КИТ
Цзян Жун. Вовк-тотем: роман/Цзян Жун; пер.з кит. Н.А. Кірносової; худож.-оформлювач В.М. Карасик.-Харків: Фоліо, 2016.-731с.

Це дебютний роман китайського письменника Цзян Жуна (справжнє ім’я — Лу Цзялінь). Написаний на основі власного досвіду автор отримав літературну премію Man Asian Library Prize (2007) і став бестселером. Роман вийшов мільйонними накладами і перекладений багатьма мовами світу.

У романі йдеться про одну із найвіддаленіших і самобутніх провінцій Китаю, куди потрапляє представник молодої китайської інтелігенції. Дія роману відбувається у середині 60-х років ХХ століття.

 

 

 
Переглядів: 377 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Теги: рекомендаційні списки, нові книги, книги, нові надходження, виставки, віртуальна виставка | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024