Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


П'ятниця, 29.03.2024, 08:41

10:28
Нові надходження літератури

 

 

63.3(УКР)6  

Палій, Олександр. 25 перемог України [Текст]/ Олександр Палій.- К.:К.І.С.,2016.-120с.

 

 

Книга Олександра Палія «25 перемог України» популярно викладає історичні події, пов'язані з Україною, що справили найбільший вплив на світову, європейську та українську історію. Перелічені в книзі факти визнані й підтверджені академічною наукою. Книга стане в пригоді студентам, викладачам, учням загальноосвітніх шкіл та всім, хто цікавиться вітчизняної історією.

 

 

65.053.9   
Геращенко, Олексій. Економіка ХХІ: країни,підприємства,людини[Текст]/Олексій  Геращенко;  пер. з рос.М.В. Скоробагатова; худож.-оформлювач В.М.  Карасик.-К.: ДОВЖЕНКО БУКС, 2016.-303с.:іл.

 

 

 

 

"Економіка XXI" - книгу написано для людей, що живуть в економічному світі. Взагалі-то всі ми в ньому живемо. Купуємо, продаємо, отримуємо доходи, платимо податки, на наші емоції впливають курс валют і ставка по кредитах, які, в свою чергу, залежать від наших емоцій; ми залишаємо собі заощадження на майбутнє, порівнюємо свій рівень доходу з іншими тощо. Це і є економічний світ. Цю книгу написано так, щоб її зміг прочитати абихто. Прочитати, зрозуміти і щось змінити у своєму житті. Про те, чому люди, підприємства і цілі країни досягають економічного успіху. Про мінливе непередбачуване й надшвидке 21 століття, про те, куди й до чого рухається наш світ. Задля того, щоб українці раділи власним здобуткам, живучи в заможній країні.

 

Художня література

 

 

84.4УКР6
  
Білий, Дмитро. Дивовижні пригоди скіфа Атея. Кн.1-а. Таємниця Щита   Таргітая[Текст]/ Дмитро Білий.-  К.: ТОВ "Книжкова база "Альфа", 2016.-64с.

Повість "
Таємниця Щита Таргітая" розпочинає серію книг про пригоди юного скіфа Атея і переносить читача у стародавні часи, коли у наддніпрянських степах вирували бурхливі події, повязані з Великим переселенням народів. Гостросюжетний твір, у якому конкретні історичні події тісно переплетені зі стародавніми легендами і переказами, примусить читача поринути з головним героєм роману - молодим скіфом Атеєм - у дивовижний світ небезпечних і карколомних пригод, дозволить познайомитися з життям і побутом стародавніх народів, які населяли Україну в античні часи. Книжка для середнього та старшого шкільного віку.
84.4УКР6 

      Білий, Дмитро. Дивовижні пригоди скіфа Атея. Кн.2-а. Полдорож до міста мерців 
[Текст]/         Дмитро Білий.-  К.: ТОВ "Книжкова база "Альфа", 2016.-48с.

 

84.4УКР6
     

Гуменюк,Б Блокпост [Текст]: Вірші.Новели.Публіцистика/ Борис Гуменюк.-К.: ВЦ  "Академія", 2016.-336с.

 

 

У віршах, новелах і публіцистичних одкровеннях цієї книжки - пережита автором правда Майдану і війни. Так бачили, відчували і думали мільйони, а тільки він знайшов такі слова.


 

 

 

 


 


 

84.4УКР6  

Іваничук,Р. Осінні узори[Текст]:Новели та оповідання/ Роман Іваничук.- Х.: Орбіта, 2016.-300с.

 

 

«Осінні узори» – це книжка про звичайних людей, добірка новел і оповідань, написаних у різні роки, з сюжетами, вихопленими просто з життя. Це своєрідна сповідь письменника-життєлюба, літописця не тільки сивої давнини, але й своєї епохи. В його творах можна знайти атмосферу, настрій, образи, запахи й смаки улюблених міст і місць, як вони закарбувалися у пам’яті автора. Тут є все – радість, печаль, краса, усмішка, кохання, надія і сміх. А головне – в оповідках (як їх називає автор) є мудрість. Справжня мудрість бачити світло навіть у сутінках і віддавати любов беззастережно і чесно. І цією мудрістю щедро ділиться людина чиста, глибока – і водночас дуже проста. Власне, яким і повинен бути справжній мудрець.



84.4УКР6
Іваничук, Роман. Євангеліє від Томи[Текст] : триптих повістей/ Роман   Іваничук.- Київ:             ДАК "Укрвидавполіграфія", 2016.-320с.                                     

 


 

 

Герої повістей відомого українського письменника Романа Іваничука «Євангеліє від Томи», «Ренегат» та «Смерть Юди» вирішують, кожен по-своєму, проблему добра і зла в душі людини, намагаються відповісти на вічне питання: що є істина? Це стосується і апостола Томи, що написав свою правду про Сина Божого; і Ренегата, який, зрадивши батьківщині, втратив не тільки ім’я, але й душу; і художника Савояра, який у Львові напередодні Другої світової війни створює картину «Тайна вечеря».

 

 

 

84.4УКР6 

            
Кешеля, Дмитро. Родаки[Текст]:Роман-колаж із стихій життя/ Дмитро   Кешеля.- К.: ВЦ "Академія",2016.-384с.                                                     



 

 

В українській літературі так ніхто не пише. На таке читання рідко щастить. «Які сильні натури і як красиво вони живуть», «Ні, неможливо таке витерпіти», «Який колоритний текст», - налітають думки. І вже хочеться зустріти отого невгамовного і не по літах мудрого Митрика, без якого роману не було б. І почути голоси родаків, без яких не було б такого Митрика. І побачити наяву Небесі - місцину села, де хата його родини.
     Для людей, з чиїми сходяться його стежки, він - збийвіч, збитошник і навіть кривдник. А насправді в нього - дивовижно витончена душа. Все його цікавить, усе він вразливо бачить. І чинить так, як розуміє правду. І далеко не всім солодко від його правди.
      Митрик увесь у стихіях життя, серед красот села, що притулилося біля гори Ловачки, а десь за нею - загадкове варош-місто Мукачево. І люди біля Митрика - дивний світ: жертовна у стараннях захистити всіх своїх баба Фіскарошка, незворушно умиротворений дід Соломон, гордо рішучий дід Петро, притлумлений клопотами нянько, надламаний жорстокими обставинами вчитель пан Фийса. Усіх їх тримає на землі мудрість любити життя і виживати.
      А найрідніші й найсолодші йому - мамка. Народжені за незбагненних обставин, загадково росли і мали дивного вчителя: для уроків він брав тільки книгу «Одкровення Слова» християнського предтечі Авеля Синайського. Мамка все по-своєму бачили, вміли «говорити з небесами», малювали музику, знали символічні таїнства слів. І Митрика вчили не марнуватись на слова пусті.
      На білому човні, білими вітрилами якого - білі крила білого лелеки, пішли мамка у вічність. Митрик одиноко дивився їм услід і слізно благав їх іти й не озиратися. Бо так просили мамка…
      Багато стихій, історій і почерків у цьому романі: екзотика краю й унікальність покарбованих вітроломами доль, містичні сили світу, фатальності життя і відчайдушне чіпляння за нього. А над усім - невблаганний час.

84.4УКР6
Мацько,Ірина Перехідний вік...моєї мами [Текст]: повість/Ірина Мацько.- К.: ВЦ "Академія", 2016.-128с.                                                     


 


 

Ніби несподівано до Алі прилетіли її тринадцять. І знову все стало якимось дивним — світ, друзі, події в сім’ї і навіть сама собі. Алю приваблює і насторожує її ж загадкова дорослість. Тіло, погляди, думки і кругозір змінюються так швидко, що обертом іде голова. Її захоплюють нові почуття, бажання, можливості, тривожить внутрішня невизначеність. Багато нових вражень і відчуттів прийшло до неї на порозі дорослості. Несподівано для себе Аля відчула перше кохання, до неї прийшли зовсім не дитячі думки про життя і цінність кожної людини. А ще відкрила смак поцілунку, спробувала спиртне і збагнула, що не завжди щирі наміри керують поведінкою тих, кому віриш.

 

84.4УКР6
Топська,Неллі. Дівчина-легенда[Текст]/Неллі Топська .-К.:ТОВ 
"Книжкова   база "Альфа",2016.- 48 с.

 

 


Книга розповідає про українську народну співачку Марусю Чурай, імя якої стало світлою пісенною легендою. Подробиці її життя оповиті серпанком століть, та люди трепетно зберігають святу пам'ять про незвичайну й талановиту дівчину. ЇЇ трагічна та яскрава доля нікого не може залишити байдужим.

Книга адресована дітям середнього та старшого шкільного віку.

 

 



 

 

84.4УКР6
Топська,Неллі. Музика,що окрилює душу[Текст]/Неллі Топська .-К.:ТОВ"Книжкова  база "Альфа", 2016.- 48 с.

 

 

Книга розповідає про життя та творчість великого українського композитора Дмитра Бортнянського. Про нього сучасники казали,що буцімто він підслухав співи янголів -настільки небесними та світлими були створені ним мелодії. Музика видатного композитора звучить і зараз, майже два століття потому.

 

 

 

 

 Запрошуємо до перегляду нових книги та їх прочитання.

 
Переглядів: 611 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Теги: рекомендаційні списки, нові книги, нові надходження, віртуальна виставка | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024