Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


Четвер, 25.04.2024, 10:56

10:00
«Насильство в сім’ї: де шукати допомогу?»

12 квітня в Семенівській ЦРБ відбулося чергове засідання клубу «Підліток і закон». За захід завітали  члени клубу учні 10 класу Семенівського НВК №1 (класний керівник Підгорна А.Г.)та майор міліції Копорх Вікторія Вадимівна.
Захід було проведено в формі інформаційної години під назвою  «Насильство в сім’ї: де шукати допомогу?»
Питання насильства  в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини.
Система захисту дитини від жорстокого поводження складається з законодавчих та нормативно – правових актів, які захищають права дитини. Ведуча заходу О.Мартус говорила про  Конвенцію ООН з прав дитини , Конституцію України , Закон  «Про охорону дитинства», про Міжнародне товариство із запобігання насильства над дітьми. Це зокрема: право на рівний захист перед законом; право не піддаватися жорстокому поводженню; право на життя та фізичну недоторканість;право на найвищі стандарти фізичного та психічного здоров
я. Водночас тілесні покарання дітей можна розглядати не тільки як насильство, але у певних випадках і як жорстоке ставлення до дитини. Відповідно до Сімейного кодексу України батькам забороняється застосовувати до дітей фізичні покарання та інші види покарань, які принижують гідність дитини.
Дітям було представлено «Пам’ятку з правил безпеки для дітей».
Вікторія Вадимівна Копорх детально зупинилася на питанні «Профілактика насильства в сім
ї». Розповіла про домашнє насильство, що розуміють під цим поняттям і відповідно про захист від  насильства, про міри покарання та куди ж треба звертатися за допомогою. Вона  навела приклади  скоєння насильства в сім’ях  у нашому Семенівському районі. 
Досить часто діти та їх батьки не звертаються до поліції і цим роблять собі гірше, адже насильство має тенденцію повторюватися, що несе за собою непоправну шкоду  здоров’ю та доводить людину до психологічного стану.
Отже звернувшись до поліції, буде складено не тільки протокол на кривдника, але й  поставлено його на облік, та спільно з відповідними службами  будуть відвідувати такі сім
ї за місцем проживання і стежити за обстановкою в таких  сім’ях, щоб попередити випадки насильства.
 В ході   заходу було переглянуто два відеоролика. Всі  учасники   ознайомились з книжковою викладкою «Ні - світу насильства».

 

 

Безкоштовні юридичні консультації, зокрема з питань домашнього насильства. На даний момент в Україні працює 32 приймальні у 23-ох областях. Пам’ятайте, що спричинення будь-якого виду тілесних ушкоджень, а також вчинення будь-яких інших дій проти життя та здоров’я, волі, честі чи гідності особи, а також проти статевої недоторканості, є злочинами.

Якщо Вам  уже завдали тілесних ушкоджень, обов’язково розкажіть про це працівникові поліції та зверніться до медичної установи. Медичні висновки про отримані тілесні ушкодження можуть бути вагомим доказом того, що сталося.

Не дозволяйте нікому принижувати та ображати Вас. Уявіть найгірший розвиток подій та свій стан у такому випадку. Також уявіть своє життя без насильства. Намагайтеся досягнути бажаних змін. Якщо Ви не можете визначитися щодо подальшого життя або Вам важко прийняти рішення – скористайтеся безкоштовними психологічними консультаціями соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та неурядових організацій.

Переглядів: 354 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Теги: Клуб Підліток і закон, захід | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024