Меню сайта

Головна

Реєстрація

Вхід
Ласкаво просимо Гість | RSS


КУ"Семенівська центральна бібліотека"


П'ятниця, 29.03.2024, 16:57

13:31
"Хай у серці у кожної людини живе любов до України"

День Гі́дності та Свобо́ди — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.
21 листопада наша країна згадує патріотів-героїв, які загинули під час Революції Гідності.
Для широкого кола користувачів в Семенівській ЦРБ організовано книжкову виставку «Хай у серці кожної людини живе любов до України» та проведено   годину української звитяги «Безсмертним подвигом  своїм вони прославили Вітчизну».

 

Українська земля…  Земля щедро полита кров’ю її синів. З нашої історії ми бачимо споконвічне прагнення українства до волі та незалежності рідної землі, неньки України.

З нагоди   відзначення Дня Гідності і Свободи  в селищі  відбувся мітинг та покладання квітів до пам’ятної стели Борцям за свободу України.

Громадськість селища, керівники району, представники  колективів підприємств, установ, організацій зібралися, щоб низько схилити голови перед пам’яттю людей,яких вбито у мирний час ХХІ століття, вшанувати пам'ять Небесної сотні, пам'ять загиблих під час Єврореволюції, Революції гідності,як її називають у народі.

 

Єврореволюція – це національно-патріотичні протестні акції в Україні, передусім проти корупції, соціальної нерівності, свавілля правоохоронних органів та сил спецпризначення, а також на підтримку Європейського вектора зовнішньої політики в Україні.

Тож з чого усе починалося.

 

У виконанні народного вокального жіночого ансамблю «Подоляни» (керівник Валерій Кабачок) прозвучали пісні «Дума про землю» та «Синам України».
В знак пам’яті про героїв  учасники   в  супроводі  пісні  «Пливе кача по Тисині», яку вважають неофіційним гімном-реквіємом за невинно убієнними активістами Євромайдану відбулося покладання квітів до пам’ятної стели Борцям за свободу України. 
Хвилиною мовчання вшанували присутні загиблих на Майдані і зоні АТО.
І в пам'ять про всенародних героїв  ми не маємо морального права здаватися, не маємо морального права не боротися,  адже нам сам Бог велів захищати свою Батьківщину»
Дуже боляче, що так складається, але ми свято віримо, що все це закінчиться і після пережитого ми станемо міцнішими і побудуємо справді сильну Українську державу.
Після Майдану і до цих пір на території нашої держави немає спокою, продовжуються військові дії на Сході України, в ході яких Україна втрачає своїх синів, серед яких і наші земляки.
Ведучі звернулися до учасників заходу :«Ми  закликаємо вас сьогодні згадати  у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власні землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі.

А сотню вже зустріли небеса…
Летіли легко, хоч Майдан ридав…
І з  кров’ю перемішана сльоза…
А батько сина ще не відпускав…

Й заплакав Бог, побачивши загін -
Спереду – сотник, молодий, вродливий, 
І юний хлопчик в касці голубій
І вчитель літній – сивий, сивий…
І рани їхні вже не їм болять,
Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло
Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна сотня  в вирій полетіла…

Протести 21 листопада 2013 року, як реакція на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготування до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом і значно поширилися після силового розгону демонстрації у Києві вночі 30 листопада. Під час протестів відбулися мітинги, демонстрації та студентські страйки..
З початку Майдану за офіційними даними загинуло близько 100 протестуючих, поранено більше двох тисяч, серед них двоє – громадяни Польщі, а кількість постраждалих біля 3-х тисяч чоловік. Серед них 136 журналістів, які виконували свої професійні обов’язки.

 

Народ мій є,
Народ  мій завжди буде,
Ніхто не переможе мій народ!
Під   пісню «Пливе кача по Тисині», яку вважають неофіційним гімном-реквіємом за невинно убієнними активістами Євромайдану  відбулося покладання квітів.

 

 

 

 

 

 
Переглядів: 390 | Добавив: СеменівськаЦРБ | Теги: День Гідності та Свободи, захід | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Посилання

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КУ"Семенівська ЦБ" © 2024